IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са готови да наложат още санкции на Турция, ако не освободи Брънсън

Митата върху стоманата за Турция вече са влезли в сила и предстои задействането на налозите върху алуминия, заяви американският президент Доналд Тръмп

21:00 | 16.08.18 г. 6
<p>
	Американският финансов министър Стивън Манучин.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският финансов министър Стивън Манучин. Снимка: Ройтерс

Американският финансов министър Стивън Манучин заяви, че САЩ са готови да наложат още икономически санкции на Турция, ако задържаният американски пастор Андрю Брънсън не бъде освободен, съобщава Ройтерс.

„Планираме да предприемем допълнителни действия, ако те не го освободят бързо“, каза Мнучин на среща на кабинета на американския президент Доналд Тръмп.

САЩ и Турция си наложиха взаимни мита в опит на Тръмп да накара турския президент Реджеп Ердоган да освободи Брънсън, който отрича обвиненията, че е бил замесен в опита за преврат срещу турския президент преди две години.

„Те не се оказаха добър приятел. Те имат страхотен християнски пастор там. Той е невинен човек“, заявил Тръмп по време на срещата на кабинета.

Спорът заради Брънсън и другите противоречия между Вашингтон и Анкара бяха една от причините за срива на турската лира с 40% от началото на годината. Инвеститорите са притеснени и от влиянието на Ердоган върху паричната политика.
Курсът на лирата спрямо долара намаля след изявлението на Мнучин.

Тръмп е заявил, че САЩ са опитали да помогнат на Турция при опита за преврат, но съюзникът в НАТО не е върнал услугата. „Те искат да задържат чудесен пастор, това не е честно, не е правилно“, добавил е американският президент.

Тръмп, който удвои митата върху стоманата и алуминия за Турция, е заявил, че митата върху стоманата са влезли в сила и скоро предстои задействането на налозите върху алуминия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:22 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 2
Pachanga
преди 5 години
Айде САЩ да си признаят вече каква е драмата с тоя пастор - напр дали работи за ЦРУ?Много се съмнявам да направят такъв международен скандал със съюзник от НАТО заради който и да е пастор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 7
man!ak
преди 5 години
Турция може да се обърнат към ислямските си братя за помощ. https://news.sky.com/story/qatar-to-invest-15bn-in-turkey-amid-lira-currency-crisis-11473591
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 6
abdul
преди 5 години
На точно обратното се надява политикозастрахователна еврейска агенция с началник норвежкия *** Йенс - остава да видим колко зле са турците след тази афера.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 5
al64ad
преди 5 години
конкуренцията между двамата екшън режисьори е неравностойна.....колкото по-рано го разбере по-слабият,толкова по добре ....не само за него......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 7
redcretin
преди 5 години
Говориш глупости, Абдула ;) Точно обратното може да стане - ако Турция излезе от НАТО, малките ще се сплотят от страх.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 12
abdul
преди 5 години
Това екшън-режисиорче трябва да е наясно, че аферата с Турция и тоя пастор има потенциала да отцепи източна Европа от НАТО. Този път няма да му помогнат дори и цветните *** революции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още