IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имате 300 000 долара? Защо не се разходите в Космоса?

До 300 000 долара ще струва билет за туристическите космически полети на компанията на Джеф Безос Blue Origin

11:38 | 14.07.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията на милиардера Джеф Безос планира да предлага своите първи туристически пътувания в Космоса през следващата година срещу сума от 200 000 до 300 000 долара. Това съобщават двама източници на агенция Ройтерс.

Потенциалните клиенти, както и аерокосмическата индустрия, очакваха с нетърпение да разберат каква ще бъде цената на билет за борда на космическия кораб New Shepard на Blue Origin, за да разберат дали подобен полет е достъпен и дали компанията може да генерира достатъчен интерес, за да направи космическия туризъм доходоносен бизнес.

Ръководни кадри на компанията, основана от ръководителя на Amazon.com Inc Джеф Безос, заявиха по време на бизнес конференция миналия месец, че планират скоро тестови полети с пътници на New Shepard и се очаква билети за тях да бъдат пуснати в продажба следващата година.

Според служител на Blue Origin, запознат с плановете на компанията, очаква се продажбата на билети да е в ценовия диапазон от между 200 000 долара и 300 000 долара. Друг източник на Ройтерс потвърди инфрмацията, като заяви, че минималната цена на билета ще е 200 000 долара.

Корабът New Shepard е конструиран така, че самостоятелно да изпрати в космоса шестима пътници на височина от над 100 км над земната повърхност – достатъчна височина, за да може те да изпитат няколко минути на безтегловност и да видят извивката на планетата, преди да се спуснат обратно към повърхността.

Blue Origin вече е извършила осем тестови полета за вертикално излитане и кацане от космодрума в Тексас, но все още нито един с пътници на борда. Два от полетата включваха и тестови кукли, наречени от компанията „Манекени Скайуокър“ по името на популярния герой от сагата „Междузвездни войни“.

Компанията работи по посока на това да направи цивилните космически полети ниша в световната космическа икономика на стойност 300 млрд. долара годишно наред със сателитните услуги и правителствените изследователски проекти.

Джеф Безос, най-богатият човек на планетата с лично състояние от 112 млрд. долара, обаче има конкуренция от други милиардери като Ричард Брансън и Илон Мъск.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
khao
преди 5 години
нали, друго си е да идеш на гей-парад и там да ги похарчиш :):) ... но различни хора, различни мечти !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 5 години
Така казано това ще са най-глупаво похарчените 300 000 долара.Иначе ако имам 30 милиона няма кой знае какво значение еднократното профукване на 300 000 от тях за кратка разходка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още