IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen ще предлага електромобили за споделено пътуване от 2019 г.

Германският концерн опитвада се отърси от скандала с дизеловите емисии през 2015 г. и да се съсредоточи върху зелени технологии

18:54 | 04.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Volkswagen планира да започне да предлага споделени автомобили, като използва напълно електрифицирани коли в германски градове догодина в рамките на усилията си да обслужва клиенти, които не искат да купят собствен автомобил, предава Ройтерс.

Автомобилната компания ще се конкурира на пазара в родината си с DriveNow и Car2Go, двете услуги на BMW, които скоро ще се слеят, както и с Daimler.

VW иска да се отърси от скандала с дизеловите емисии през 2015 г., последиците от които все още се усещат от цялата германска автомобилна индустрия, и да се съсредоточи върху зелени технологии.

Компанията създаде новата си марка Moia през 2016 г., която ще бъде допълнена с новата услуга за споделяне на автомобили.

Главният изпълнителен директор на VW Херберт Диес, който встъпи в длъжност през април, съобщи, че е много важно за VW “да набере скорост и да остави непогрешима следа“ в области като нови услуги за придвижване. Компанията иска те да съставляват значителен дял от бъдещия й бизнес.

Renault също обяви планове в сряда да пусне услуга за споделено пътуване във френската столица и околностите й от септември.

Renault и производителят на Peugeot PSA се надпреварват да предложат програма за споделяне на автомобили в Париж, която да замени Autolib – услуга за споделяне на електромобили, управлявана от компанията на френския магнат Венсан Балор, която неотдавна беше спряна от местните власти след спор. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 5 години
волксваген ще предлага .... следващия битъл ще е ....абе нееее, само тесларите говорят в ЩЕ време, хахаха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още