Пенсионни и договорни фондове са записали 75% от акциите на "Градус"

Банки са записали 5,29%, основно "Уникредит Булбанк" с покупка за 3,93 млн. лв.

3
 
9
 
10
преди 2 години
Няма профилна снимка
Помните ли МЕКОМ , малее как се описваха , какви планове , какви перспективи , какви прасета , какви дивиденти , какво чудо !
Дори един бивш министър на НДСВ , актуален тогава Ники Василев ги бранеше точно тук в Инвестор , като Матросов на амбразурите , емисията която издадоха , май дори той я представляваше по спомен . Цена и не помня каква беше , ама сега имат ли стотинка ?
Знаех по лични сведения ,че са пред фалит , че кредити са ги натиснали отвсякъде , но о чудо , дори те се намериха балъци .
Мога да изброя поне 20 компании , които балъци си намираха , изиграха ги , прибраха им парите , да им се сравняват секторите е просто смешно , те са във всички сектори .
Сега дали тези Градус са подобни , времето ще покаже , но неоправданият позитивизъм е за баламурниците , ако знаете български компании с някакви невероятни перспективи ги кажете или които поне до тук са показали подобно нещо ! Кой където иска да се закача , знам че колкото по голяма е една емисия , толкова по лесно пада , лошото че и маймунките са доста малко , ако изкуствено ги държат добре , но при тази неликвидна Борса , голяма емисия е равно на загуба .
Имам доста акции на Монбат ,но дори и там последните две години не виждам някаква позитивна нагласа , не виждам бурно нарастване на печалби и така нататък , а иначе всеки може да вика и събира пари за инвестиране , ама резултат в печалбата обикновено никакъв !
Винаги когато някой събира пари , и обещава печалби , в случая с Градус , скромни 7% , се питам , ами банките сега примерно ще ти дадат и за 3% лихва .
Винаги те контрират с имидж и други нематериални илюзорни глупости , приличат ми на друг министър измамник Милен Велчев , смени евтини долари за скъпи евро /така наречените брейдита/ , ама било въпрос на международен имидж за България . Загуба над 2 милиарда за българите , а той и съдружниците му с хотели по морето за стотици милиони , сега вече успешно продадени , да не би някой изведнъж да не се присети да ги конфискува . Та едни с пари , а други с ..........
Погледнете им резултатите на тези "доброволни пенсионни фондове ,нещо позитивно виждате ли там , едни тарикати просто взимат космически заплати там и прибират щедри комисионни точно от такива сделки , а самите фондове на реална загуба или изкуствена малка печалба на база цени на акции , които никога няма как да продадат на тези цени на които ги водят . Пенсии втори ще изплащат , а да видим , до тук обявиха ,че няма как да стане , а предпочитат да привитизират партидите на хората , които не доживеят пенсия , но в никакъв случай да не я върнат на наследниците .
А точно това беше основното на тяхното създаване , парите са на всеки и при ранна смърт се връщат с лихвите , да да , ама не !
3
 
8
 
9
popo323 до: The_Bear
преди 2 години
Няма профилна снимка
Ха ха , теб и късмет няма да те спаси , който инвестира разчитайки на късмет е просто *** .
Парите на бабите в дюшека , нямат нищо общо от тези на "играчорите" на "БФБ", само умственият им капацитет е близък , като те чета !
А че българина е прост и хвърля пари от прозорците е факт , но това само стимулира всякакви измамници и всеки си измисля схеми .
Имам приятели които преди гадини измислиха подобна схема , издадоха акции на 13 лв , дори и са на БФБ , малко дружество , а сега години по късно си прибраха всичко , а акцийките ги сринаха на около левче , усетиха алчността на баламурниците 2007 год и спечелиха каквото могат .
Окрадените милиарди от една банка , не са ли схема , а виновни няма , нормално за България !
Та кой мами с банка , кой с фондове , кой с дружества , кой карайки хората да си хвърлят парите от прозореца е резултата от липсата на държава и правила , и това на практика поощрява всякакви бандити . А кой ще играе ролята на балъка в дадена схема на "късмета" си е негова работа.
Имахте СОФИКС 1950 ПУНКТА , 11 ГОДИНИ , по късно 600 с всякакви врътки и схеми , къде е позитивното , само в главите на балъците , а парите им прибрани от всякакви тарикати .
А компаниите имат много общо , ама това ще го схванеш по натам , сега гледай Лудогорец , отборчето на друг измамник , малко по различен тип , но също типичен олигарх измамник.
7
 
11
 
8
The_Bear до: Abnell
преди 2 години
Един смислен коментар, това казвам и аз, но българина си е такъв, прост и плюещ, без вина виновни всички.
9
 
17
 
7
преди 2 години
Няма профилна снимка
Слава на някои от коментиращите. Като пенсионните ни фондове инвестират извън България са предатели. Като инвестират в България са измамници. Градус е печеливша българска фирма, която не се изхранва от обществени поръчки или друг държавен ресурс. Трябва да им се радвате, а БФБ да се чуди как да привлече повече като тях, вместо да плюете и да подозирате.
0
 
7
 
6
преди 2 години
Няма профилна снимка
Пенсионните фондове са си донори.. интересно защо не им разрешават да са мажоритари?
10
 
9
 
5
The_Bear до: popo323
преди 2 години
И това го има само в нашата мила РОДИНА, да сравняваш две компании, които нямат нищо общо, различни отрасли, различен бизнес модел, абе единствената прилика е, че са на БФБ. Равносилно е това, да отидеш на мач Лудогорец - Реал Мадрид и да скандираш к** за ЦСКА......*** работа
14
 
13
 
4
The_Bear до: popo323
преди 2 години
Ок, но пак с тоя негативизъм, коментираш случилото се сякаш е нещо нелегално. Пенсиите, както ги наричат всички могат да инвестират и го правят, поне го правят и в бг дружества. Какво очакваш, някой чужд инвеститор да дойде, с тая политика, с тоя премиер, с тия стари закони в кфн?! Няма как да дойде, а българина има пари, но ей така мислят голяма част, като теб - сакън някой да не ни пре***е, дюшега, депозити, но най-добре кеш, че да има какво да хвърлят на измамниците през прозорците. С това мислене, попо,роро или какъв ще да си, пожелавам ти късмет, ще ти трябва в повече....
8
 
15
 
3
преди 2 години
тия БГ пенсионни фондове и особено ПОК Доверие трябва да получат приз най-добър унищожител спестяванията на данъкоплатците.
10
 
29
 
2
преди 2 години
Няма профилна снимка
Каква "изненада" , че то от самото начало беше ясно .
Ясно че е нагласена работа , пенсионните фондове играят с чужди пари , така или иначе бъдеще нямат , просто са далавера в момента , ясно е че няма как да изплащат някакви втори пенсии , доходността им е повече от смешна и изкуствена , където въобще я има .
Много ги дъвчеха , как трябва да се одържавят , защото там всичко е машинация и реално само губят пари .
Но далаверите с тях са големи , 5% от дохода на всички работещи влизат там ежемесечно , играта е огромна и никой участващ няма сметка да я прекрати , преди принудителните фалити .
Как без тях тази емисия "невероятни" пилета щеше да е успешна , само ако предварително всичко е нагласено , ако се закачат допълнително балъци добре , но и само тези фондчета са достатъчни
Ще погледам бъдещето , но си спомнете примерно едни "Зърнени храни" , на каква цена излязоха , с какви перспективи , с какви обещания, лакърдии колкото щеш и колко струват днес !
Къде е 4,50 лв и къде е днес 0,25 лв и това от Холдинг претендиращ да е лидер , да върти мисля над 11 милиарда и така нататък .
Винаги съм си задавал въпроса как от едни измамници ,днешни олигарси , окрали парите на хората от Масовата привитизация , окрали боновите книжки на 99% се очаква днес , като се прекръстят и регистрират някакви "нови" дружества на БФБ някаква честност .
Измамника си остава измамник до живот , това че няма държава и няма нормална правосъдна система да го осъди и прибере откраднатото , не го прави честен , той винаги ще мами , още повече ,че разкапаната държава дори го поощрява .
0
 
18
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Изненадани?