IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Левон Хампарцумян: Еврозоната няма алтернатива

Да си част от еврозоната е печат за качество, че правиш това, което трябва, твърди банкерът

08:34 | 19.06.18 г. 17
<p>
	Снимка:&nbsp;&nbsp;Bulgaria ON AIR.&nbsp;</p>

Снимка:  Bulgaria ON AIR. 

Еврозоната често се критикува, без да бъде давана алтернатива за нея. Въпреки това присъединяването е естественият път за България. Това мнение изказа главният изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк“ Левон Хампарцумян в "Денят ON AIR" на Bulgaria ON AIR

„Вече имаме евро в джобовете си, но с по-различни картинки. Минималният срок след започване на процедурата по преминаване към еврото е 3 години. За новите членове на еврозоната процесът трае 7 години", посочи гостът.

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че поскъпването на цените след въвеждането на еврото е спекулативно. „Безпокойствието трябва да бъде да си направим държавата по-атрактивна за външни инвеститори“, категоричен бе банкерът.

"В относително добра фаза сме от икономическото си развитие. Да си част в еврозоната е печат за качество, че правиш това, което трябва. Но никой не е предпазен от неблагоприятни икономически развития. С фиксирания курс на лева ние сме от 20 години в еврото. Позитивите да си в еврозоната са много повече от каквито и да е негативи", подчерта Хампарцумян.

По думите му лихвите биха се понижили, ако влезем в общността на еврото.

"В момента лихвите са на исторически най-ниски нива. Еврозоната ще бъде спирачка за по-рязкото им повишаване", поясни още Хампарцумян в студиото на Bulgaria ON AIR. 

Вижте повече във видео материала!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

17
rate up comment 1 rate down comment 1
abdul
преди 5 години
Както казва левун, ако еврозоната е печат за качество, то вожда заслужава ли този печат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 0
abdul
преди 5 години
Не са много държавите с НЕглупави политици, така че всъщност валутния борд в нашата ситуация е страхотно решение.От тези в ЕЗ има най-много 3 държави с по-неглупави политици от нашите.На мен лично и трите варианта: борд, ЕЗ, без борд, без ЕЗ ми вършат работа, но най-ми харесва борд. Нито повече, нито по-малко.Във варианти ЕЗ или без борд се дава предимство на политическата алчност. Нещо повече - вариант премахване на борд без ЕЗ има дори потенциал да ускори политическите процеси на очистване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 2 rate down comment 1
Lucifer
преди 5 години
За съжаление си прав, но виждам че и на теб не ти харесва да си толкова прав...а в БГ си е все така: искам да живея както не мога, но мога да живея както не искам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 1
abdul
преди 5 години
По-добро от борд има, то не е ЕЗ, ама и за него нямаме политици още.До тогава борд с лоши политици е по-добро от ЕЗ с лоши политици е по-добро от БЕЗборд с лоши политици.Т.е. най-добре за България е борд, докато не си намери разумни политици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 6 rate down comment 3
Lucifer
преди 5 години
"Еврозона трябва само на този, който ще взима необезпечени кредити" Вярно, прав си, но бордът за кого е???...за тия дето само ще плащат дълговете им, щото сме вързани за трилионите им количествени улеснения, които за нас сега какво са ??...пладнешки обир!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 9 rate down comment 7
dzengata
преди 5 години
РАЗБИРА СЕ...НАЙ МНОГО ЗА АРМЕНЦИТЕ! ..КАЧЕСТВО......МДАААА....КРАДЕНЕ....ПЪЛНЕНЕ НА ДЖОБОВЕ...ПАК КРАДЕНЕ....НЯМА АЛТЕРНАТИВА ВЪОБЩЕ! Кво нещо е пропагандата братче.....Разказаха ни играта за 28 години .И как искаш да му вземеш кокала на тоя?? Никога! Сега разбирам ония от 44та година!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 15 rate down comment 5
abdul
преди 5 години
човека е химик с некадърна пиарка и неестетически очилца, не банкер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 19 rate down comment 7
abdul
преди 5 години
Еврозона трябва само на този, който ще взима необезпечени кредити.Имаме си борд, той е нещо като златен стандарт.Глупостите за съдебна система, доверие от ЕК, ЕЦБ и прочее *** си ги задръж за себе си ;-).Справедливостта на българската съдебна система зависи от българите, нито от ЕК нито от ЕЦБ и ако мислиш, че те ще дойдат да изринат *** тук ще те разочаровам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 14 rate down comment 6
KPetkov
преди 5 години
Те и на кравите им слагат един голям печат за качество с нагорещеното желязо, ама кравите май не са много доволни от това :)"Да си част от еврозоната е печат за качество, че правиш това, което трябва, твърди банкерът"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 7
nikolait
преди 5 години
до 5 - точно така, не може без Шеген, с мониторинг над съдебната система да сме член на еврото. Ако ЕЦБ и ЕК нямат политическо доверие на българските служби и съдебна система, това е гаранция за икономическо бедствие!!! С една дума, не е нито политическия, нито икономическия момент да се бърза с еврото(той и Левон го каза - затваряме очите и скачаме през пропастта, щото не може с два скока; това за мен е хазартно).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още