IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обучение и уоркшоп са подготвили във ВУЗФ за Лятната бизнес академия за ученици

От 25 до 29 юни ученици между 10 и 12 клас ще навлязат в бизнес психологията, финансите и маркетинга, съобщиха Юлиана Георгиева и Бисер Райнов

14:01 | 18.06.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Обучение и уоркшоп са подготвили във ВУЗФ за Лятната бизнес академия за ученици

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира отново специална Лятна бизнес академия за ученици между 10 и 12 клас за четвърта поредна година.

„Тази година лятната академия ще се концентрира и ще акцентира върху две основни неща – още от самото начало ще насочим учениците и ще развием техните силни и слаби страни в това, в което те искат да продължат образованието си и развитието си. Затова разделяме академията на много тематични дни“, коментира Юлияна Георгиева, мениджър "Комуникации и кариерно развитие" във ВУЗФ, в ефира на Bloombеrg TV Bulgaria.

По думите ѝ ще бъдат засегнати темите за бизнес психологията, за финансите, за маркетинга.

Амбицията на тазгодишните занимания учениците да се ориентират към бъдещия си избор на образование и професия – поради това дните на академията ще бъдат тематично разпределени: маркетинг, финанси, бизнес коуч, кариерна ориентация, бизнес психология.

Георгиева поясни, че Лятната академия на ВУЗФ е безплатна, като освен ученици, интерес към нея имат и студенти от първи курс. От 25 до 29 юни срещите ще са следобедни и „при нас ще се случват много интересни неща“, обеща тя и информира, че досега са се записали над 40 деца, но има много запитвания от родители и учители.
 
„Ще има и кариерно ориентирани дни – нещо, което за нас е много важно, защото искаме да избегнем това учениците да започнат да учат и да записват специалности, които не желаят впоследствие и разберат, че времето им е изгубено в четиригодишно обучение. Искаме да ги предизвикаме да намерят силните си страни, да намерят това, в което искат да се развиват и да вложат целия си капацитет и потенциал за това“, добави още Юлиана Георгиева.

Тя информира, че всеки, които желае да се включи в обучението, може да се регистрира на:  marketing@vuzf.bgх

Бисер Райнов, преподавател по счетоводство и финансов одит във ВУЗФ, съобщи, че темата, по която ще говори на учениците е кой е План „Б“ с парите.

„Ще им говоря за това, за което почти никога не се говори, когато става въпрос за лични доходи. Обикновено фокусът е как да се инвестират тези доходи, какво да се прави с тях и т.н. Това, което ще им говоря е свързано с това как мислим, как вземаме решения, и съответно от друга гледна точка какво са парите и че те освен средство да отидем на Малдивите, са и нещо, за които сме разменили част от живота си“, разкри преподавателят във ВУЗФ.

Как поведенченските финанси влияят в личен план? Какви познания ще придобият учениците по време на Лятната академия във ВУЗФ? Какво ще научат учениците в уоркшоповете? С кого ще се срещнат учениците?
Как милениумите (Поколението Y) ще излезе на пазара на труда и с какво ще ги привличат работодателите?

Научете повече от видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още