IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синдикатите искат връщането на социалния министър

Майките на деца с увреждания настояват Бисер Петков да бъде възстановен на поста си, иначе искат оставка на цялото правителство

10:57 | 12.06.18 г. 8
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Оставката на социалния министър Бисер Петков е грешка, той трябва да се върне. Това коментира пред bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му лидерите на синдикатите очакват среща с премиера Бойко Борисов по темата до края на седмицата.

Според Димитров министър-председателят не е трябвало да приема оставката на Бисер Петков. „Той е доста гъвкав, не веднъж е показвал, че може да реагира в такива ситуации. Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова така и не се реализира“, припомни лидерът на КНСБ.

Припомняме, че според съобщението от Министерския съвет от вчера Бисер Петков напуска поста си, защото не е успял да овладее напрежението около исканията на родителите на деца с увреждания.

Пламен Димитров обаче е категоричен, че Петков е един от най-добрите министри в този кабинет.

Той изтъкна, че и протестиращите майки на деца с увреждания не искат оставката на социалния министър, а решение на проблема. „Все още има възможности министърът в оставка да стане отново действащ министър. Премиерът може да я върне обратно”, смята Пламен Димитров. 

Според него Бисер Петков е успял да намери диалога и с бизнеса, и със синдикатите.

Междувременно продължава протестът на родители на деца с увреждания. Този път те се събират в защита на социалния министър Бисер Петков. Родителите обявиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че ще искат оставката на цялото правителство.

Майките са се срещали с Бисер Петков. Те твърдят, че са постигнали консенсус с него и че това е единственият министър, който до този момент е чул исканията им. Жените бяха категорични, че те не са искали неговата оставка.

Родителите изразиха разочарованието си, че Петков напуска, но според тях той е бил принуден да се раздели с поста си, защото управляващите нямат желание да приемат Закона за личната помощ.

"Разговорите вървяха много добре. Законът за личната помощ беше готов за внасяне в Народното събрание", разказа в ефира на "България сутрин" Валентина Христова, която е родител на дете с увреждане. Пред камерата ни тя попита: Кой отряза главата на министъра?.

Други жени от лагера до служебния вход на парламента споделиха мнението си, че по всяка вероятност Бойко Борисов е бил подведен, за да приеме оставката на Бисер Петков и също бяха категорични, че бившият социален министър е бил натиснат да напусне, защото подготвеният Закон за личната помощ е щял да обърка много интереси на различни организации.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 5 години
Такъв министър, дето синдикатите го искат, не ми го хвали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
bghighlander
преди 5 години
Каква "съвест" бе? Боко му е искал "оставката" за не стигне напрежението до него самия, но сега се запече положението и Боко му "отказа оставката"! Та така с "оставките" в РБ скъпи уфтсе! ;) ;) ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 0
KPetkov
преди 5 години
Тоя министър ще се окаже и със съвест. Пари няма, не може да си върши работата, напуска. Не да стои и да се гъне като някакъв червей докато обяснява на сакатите как пари нямало, а през това време колегата му да се тупа как ще отпуснат 3,2 милиарда за тенекета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 0
KPetkov
преди 5 години
Май си прав. За държава като нашата никой няма да си хаби ракетите. Ама ти не се плаши. Те ще дойдат и ще разбомбят летищата и самолетчетата паркирани на тях и ще си тръгнат. Аз проблеми с това нямам, нито ме е страх. Просто се чудя как така имаме пари за някакви ръждясали консерви, а за 20 хиляди ли са, колко са не ги знам, деца в неравностойно положение, пари няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 5 години
стига си сял страх бе, баламурник :) нито турските, нито руските изтребители имат топки да дойдат тук ! :):) ... руските може и да паднат някъде по пътя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
че то за коя политика има изградена стратегия от тиквата ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
KPetkov
преди 5 години
Кой да я изгради тая идея?Едно обаче не ми се връзва. Имаме 3,2 милиарда за покупка на тренировъчни панички за турските и руските изтребители, обаче 20-30 милиона за тея деца няма. Да вкарат 50 милиона в един държавен инвестиционен фонд подобно на Норвегия и Катар, който да инвестира в САЩ, Сингапур, Хонконг и други фондови борси и да ползват приходите от него за нуждите на деца в подобно положение, лечение на деца със сериозни заболявания и други подобни. Сега всяка година в парламента се гласува някакъв бюджет. Я отпуснат нещо, я не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
stone-bi
преди 5 години
Докато нямаме изградена идея за цялостна социална политика, не знам кой министър ще се справи със задачата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още