IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приключва работата по разширението на пътя Слънчев бряг - Бургас

Заради ремонта на магистрала „Тракия“ в почивните дни ще има постоянно присъствие на Пътна полиция

13:17 | 06.06.18 г. 6
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

Пет месеца по-рано от  предвиденото ще завърши разширението на пътя Слънчев бряг – Бургас в участъка Поморие – Равда, както и работата по обходния път на Ахелой. Целта е движението да бъде пуснато преди активния туристически сезон. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов пред Нова телевизия.

Той съобщи, че на 22-километровия участък от магистрала „Тракия“ по трасето между Пловдив и Стара Загора се работи денонощно. Слагаме най-високия клас мантинели и модерна маркировка, заяви инж. Атанасов, цитиран от пресцентъра на Агенцията. 

До приключването на ремонтите по „Тракия“ в почивните дни ще има постоянно присъствие на Пътна полиция, тъй като недобросъвестни шофьори навлизат в аварийната лента и затрудняват всички останали.

По време на ремонтните дейности леките коли преминават двупосочно в едното платно, а камионите над 12 тона са пренасочени по обходен маршрут. Шофьорите, които искат да ремонта, могат да ползват  алтернативните маршрути - Подбалканския път и пътя Пловдив – Поповица, продължавайки по пътя Поповица – Чирпан.

Тази седмица съвместно с община Бургас е започнал ремонт на участък от пътя между магистрала „Тракия“ и входа на града. 8-километровата отсечка не е ремонтирана от около 35-40 г.  Първите 3 км бяха обновени през май, а от началото на седмицата се работи и по останалите 5 км.

На магистрала „Хемус“ се ремонтират два участъка – около тунел „Витиня“ и в направлението Шумен - Варна. Отсечката между София и Ботевград не е обновявана над 35 години и в момента основно се ремонтира съоръжението преди тунел „Витиня“ и тръбата на тунела в посока София. Миналата година е ремонтирана тръбата за Варна и сега трафикът преминава през нея двупосочно.

В тръбата за София миналата година подменено осветлението. Тази година ще се надградят системите за безопасност.

На виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на автомагистралата се работи по стълбовете на съоръжението, които се нуждаят от спешен авариен ремонт. По платното в момента не се извършват ремонтни дейности, тъй като строителите работят под съоръжението.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
И месо тъпкано с антибиотици и добавки за растеж.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
На ert исках да му кажа да не забравят да ядат повече суджуци със соя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
Опа, не исках да се отнася до ert...а до политическата *** и кретено-масонски бавно развиващ се в съзнанието бизнес елит на *** България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
thehappyroger
преди 5 години
Тия неща трябваше да ги направите още от самото начало като дойдохте на власт, сикаджийски мутри, кретено-масони и бивши милиционери, а не да се разцепите да крадете, сега до 2030-та един град смехономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/гинкочарник/шишичарник/горановчарник/доганочарник/мутрочарник/милиционерочарник/олигофреночарник/боклукчарник и т.н., след 2030-та пари за заплати в държавният сектор, за пенсии и за бюджет на ромите от фалоса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 2
ert
преди 5 години
Браво, като се съберем на пленума на ГЕРБ в Бургас ще можем да прескачаме по новия път до Слънчака. Дано само онова вице да се вразуми и да не ни пипа сосните заведения на Слънчака, там е купона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 2
karadjata
преди 5 години
"8-километровата отсечка не е ремонтирана от около 35-40 г. ""Отсечката между София и Ботевград не е обновявана над 35 години "КАК СА ГИ СТРОИЛИ НАВРЕМЕТО ТИЯ ПЪТИЩА ДА ИЗКАРВАТ ПО НАД 30 ГОДИНИ, А СЕГА ОЩЕ ПРЕДИ ТРЕТАТА ГОДИНА СА ЗА РЕМОНТ.....ГЕРБ-ЕРСКА МУ РАБОТА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още