IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мтел става А1

Въпреки промяната всички условия по договорите с клиентите ще останат непроменени и ще са валидни до изтичането на срока им

11:30 | 22.05.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България. <em>Снимка:&nbsp;&nbsp;А1 България</em></p>

Александър Димитров, главен изпълнителен директор на А1 България. Снимка:  А1 България

След 23 години на пазара и инвестиции за над 4 млрд. лв първият джиесем оператор в България предприема една от най-големите промени в своята история. От вторник операторът ще бъде преименуван на А1, а юридическото име на компанията става А1 България ЕАД.

Всички условия по договорите с клиентите ще останат непроменени и ще са валидни до изтичането на срока им. Няма да има и промени по отношение на телефонните номера и сим картите в мрежата.

Новото име е част от цялостния процес по промяна на телекома, който се стреми да навлезе в нови бизнеси и да бъде не само телеком, но и медийна компания. Като доказателство за това А1 обяви, че навлиза и на нов пазар – този на стрийминга на музика с нова платформа, развита от А1 Group и America Movil – компанията на Карлос Слим, която е мажоритарен собственик на компанията майка на оператора.

В България платформата ще разполага с над 30 млн. песни, включително и цялата българска музика, събрана на едно място.

Също така операторът ще предлага и собствена линия смартфони с бранда А1.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 11 rate down comment 2
Setver
преди 5 години
Те вече си смениха мениджмънта като взеха екипа на БТК преди година. Но не става само с персонал, трябват си и инвестиции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 27 rate down comment 1
bgMan
преди 5 години
Както и да си сменят името нищо няма да се получи ако не сменят собственика и мениджърския екип заедно с политиката към клиентите им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още