IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия не върви наникъде

Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне, твърди Владислав Иноземцев

08:35 | 16.05.18 г. 55
Русия не върви наникъде

Русия не върви наникъде, тя стои на едно място. Главната цел на Путин е стабилността, а струва ми се, че тази стабилност придобива формата на застой. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Владислав Иноземцев, старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.

Според него цялата енергия на руското ръководство се използва за това страната да не се развива и променя. 

"Ситуацията, която в момента съществува, устройва изцяло управляващия елит на Русия. Той контролира напълно финансовите потоци в страната, бюджетът е напълнен, а хората се намират в абсолютно вцепенение от съществуването на някаква външна заплаха и в това отношение през следващите няколко години ситуацията ще бъде доста стабилна“, посочи Иноземцев. 

По думите му хората не очакват никакви сериозни подобрения в икономиката на Русия. "Те са убедени, че страната им се намира в някаква сериозна опасност и Путин напълно адекватно се бори с тези заплахи. Затова в условия, в които никой не очаква движение към по-добро, е лесно да се управлява", обясни още Иноземцев. 

"Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне и това не е шега. Затова в Москва видяхме безумно щастие при победата на президента Тръмп. Защото им се стори, че именно това е моментът", добави експертът.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

23
rate up comment 7 rate down comment 3
Hahoto
преди 5 години
Абе не е баш така исторически погледнато :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 18 rate down comment 9
Sinuhe from Egypt
преди 5 години
От кой мозъчен тръсг е този шляхтич. Абе тия кьорави ли са че не виждат капитализма в Русия.И защо Русия трябва да върви на някъде.Оставете я на мира защо роните крокодилски сълзи по нея .***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 17 rate down comment 6
panther
преди 5 години
"Диктаторска класа" е безсмислица. Санкциите са плащат накрая от народа. Хората с по 1-2 милиарда малко ги касае цялата история, дори и да загубят половината от парите си - пак ще си караат яхтите и самолетите и ще си живеят царски.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 22 rate down comment 14
panther
преди 5 години
По отношение на армията СССР продаваше и ПОДАРЯВАШЕ:Миг 29 - последно поколение лек изтбенителМИ 24 - последно поколение ударен хеликоптерСУ 25 - последно поколение щурмовик/ударен самолетТ-72 - предпоследно поколение основен боен танк (но Т 80 дори и при тях беше в много малко бройки.С-300 - последно поколение зенитни ракети, дето и 30 години по-късно силната израелска армие се опасява от тях и израелските политици правят каквото могат Русия да не продава такива на Сирия.Ока и Точка - последно поколение тектически ракети. А също и много добрите за времето си Скъд и Луна.Огромни количества ракети Град, самоходни гаубици, самоходни миномети.Модерни ракетни катери, корвети, подводници.Бъгария сглобяваше модерни (за тогава) компютри Правец 8 и 16 и не, не бяха крадени - процесорите си бяха Интелски и няма как да са били откраднати, купували сме си ги а голяма част от останалите компоненти си се правеха тук.Цялата индустрия си беше българска и печалбите от нея оставаха в България.В момента всичко това е разпродадено и печалбата отива извън България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 14 rate down comment 17
khao
преди 5 години
санкциите никога не са имали цел да променят квото и да е било в руското население, те са ясни и всеки който може да чете и мисли вижда че са срещу диктаторската класа в Русия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 10 rate down comment 11
khao
преди 5 години
всъщност е точно обратното :):) и трябва да си доста ощетен умствено зада не видиш, очевидното !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 21 rate down comment 14
panther
преди 5 години
СССР се отнасяше към България, като малък но ценен военен съюзник и търговски партнцьор.сащ се отнася към България като към колониална държава за източване без право на никакво собствено мнение и собствена политика. Във военно отношение, под натиска на метрополията българската армия доскоро се съсипваше, сега се виждат някакви промени, но да видим докъде ще докараме.По БВП ППП на глава от населението Прибалтика дръпна леко напред от Русия след налагането на санкциите. Санкциите, особено европейските имат въздействие върху руската икономика, цената на нефта, която седи ниска последните няколко години - също.И не - санкциите НЯМА да променят политиката на Русия и одобрението на населението
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 12 rate down comment 15
redcretin
преди 5 години
Като ЕС-държава България и сега е в добра позиция, но докато е с ДС на власт - ще има рашки монополи в енергетиката и горивата и ще е бедна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 15 rate down comment 21
redcretin
преди 5 години
Че след заграбването на Крим от Рашастан минаха вече години... през които Крим обедня, даже нямаше ток по едно време хахахаха! Голям зор беше да има връзка с "империята", понеже като част от Украйна няма сухопътен достъп - а режимът там пада от едно духване без подкрепата на вежливите зелени пееразчета :)Цялата идея е тая:"The leader of the Kremlin has said that the 12-mile link was a dream of the tsars and Stalin but has only happened under his rule."Хаяско се изживява като наследник на Царя и Сталин - всеки здравомислещ би видял директно потвържение на тази тема в думите му.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 29 rate down comment 14
LaCosta
преди 5 години
Остави ги Балтийските републики, ами дай да погледнем нас си.По времето на СССР "колонията" България беше по-развита страна от "метрополията". По твоя експертна оценка след колко хиляди години България ще бъде по-развита страна от новата ни метрополия САЩ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още