IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия не върви наникъде

Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне, твърди Владислав Иноземцев

08:35 | 16.05.18 г. 55
Русия не върви наникъде

Русия не върви наникъде, тя стои на едно място. Главната цел на Путин е стабилността, а струва ми се, че тази стабилност придобива формата на застой. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Владислав Иноземцев, старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.

Според него цялата енергия на руското ръководство се използва за това страната да не се развива и променя. 

"Ситуацията, която в момента съществува, устройва изцяло управляващия елит на Русия. Той контролира напълно финансовите потоци в страната, бюджетът е напълнен, а хората се намират в абсолютно вцепенение от съществуването на някаква външна заплаха и в това отношение през следващите няколко години ситуацията ще бъде доста стабилна“, посочи Иноземцев. 

По думите му хората не очакват никакви сериозни подобрения в икономиката на Русия. "Те са убедени, че страната им се намира в някаква сериозна опасност и Путин напълно адекватно се бори с тези заплахи. Затова в условия, в които никой не очаква движение към по-добро, е лесно да се управлява", обясни още Иноземцев. 

"Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне и това не е шега. Затова в Москва видяхме безумно щастие при победата на президента Тръмп. Защото им се стори, че именно това е моментът", добави експертът.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

33
rate up comment 13 rate down comment 8
redcretin
преди 5 години
О да бе, след преврата на 9 септември армията ни бе принудена да влезе пак във войната на страната на ***. А те пък ни окупираха за няколко години и изнесоха златния резерв, по съюзнически :)Българската армия не е нужна във форматът от соц-а, кой е врагът по-точно и какъв шанс има тоя враг пред НАТО? Защо да пилеем ресурси за армията във видът и от комунизма, като сме в алианц, различен от рашкия? Или да си спомним рашките изпълнения в Чехия и Полша ... пак по съюзнически?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 9 rate down comment 10
Sokratus
преди 5 години
Продължаваш да си пишеш наизуст. Започвам едно по едно1. Сравнявам Русия с Балтийските държави защото са в ЕС и нямат никакви природни ресурси. Техното развитие се дължи изцяло на управленски решения и на членството им в ЕС. И сравнението с тях може да покаже, колко е некадърно Кремълското управление - Висока ли е цената а петрола Путин е велик управник, ниска ли е - Имериалистите ни атакуват, те искат да ни вземта държавата. Такива ги плещат от Кремъл. А Украйна е същото смотано управление като Русия, ама без петрол и газ и резултата е плачевен.2. Население на Естония: - 1922 година - 970хил естонци, 91 хил руснаци. - 1989 година - 963хил естонци, 475 хил руснаци. - 2011 година - 903хил естонци, 326 хил руснаци.Население на Латвия: - 1925 година - 1354хил латвийци, 194 хил руснаци. - 1989 година - 1388хил латвийци, 906 хил руснаци. - 2011 година - 1270хил латвийци, 545 хил руснаци. Или какво излиза населението на Балтийските държави се е покачило зарада придошлите руснаци и е намаляло осново защото са си тръгнали! Това се случва във всички бивши републики на СССР, има имиграция към Русия, основно от руснаци! Естонците са загубили 7% от населението си за 90 години, а Латвийците 6%!3. За да станем 38% по-бедни от САЩ, първо трябва да станем щат или поне територия към тях. И защото сигурно пак не знаеш Пуерто рико е територия към САЩ и годишният им доход е пoчти колкото на италианците и е 4 пъти по-висок от този на руснаците!4. Навсякъде където едно смяна на управлението е запонало с обявяването на Народна република и Демократична република в последните 100 години, Русия е имала пръст - давали са оръжия, пари, изнасяли са революционери. Монголия 1924, Мексико 20 години, Източна европа 1945, КНДР, Китай 1945, Виетнам 1955, Лаос 1960, Камбоджа 1975, Куба 1969, Либия 1969, Никарагуа 80-те години, Ангола и Мозамбик 80-те години, Ирак 79. Афганистан 80-те години, Грузия 2008, Украйна 2014, Сирия до ден днешен и много други. Иначе пропагандата говори, че Русия изобщо не участва, но е странно от къде тези хора са въоражени основно с руско оръжие, кой им го е продал и кой им е дал пари! Най-големите длъжници на НРБ бяха Ирак и Либия!!!5. Не си ти LaCosta а *** крокодил;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
31
rate up comment 13 rate down comment 10
LaCosta
преди 5 години
1. Що реши да сравняваш Русия с Балтийските държави, а не примерно с Украйна? /пак са били в една държава/2. Що реши да ги сравняваш по БВП, а не по промяна на населението, примерно? За мен лично, за да оцелее един народ е много по-важно да запази демографския си потенциал, а не толкова БВП. Според мъдрата статия по-горе Русия не вървяла на никъде, но има 2% спад на населението от 1989 г. насам, а пък Балтийските държави, които са много добре, имат по 20%, България - реално към 30-35%3. Дори и да приемем твоите цифри, остава въпросът "Кога ще станем с 38% по-бедни от САЩ?4. Можеш ли да посочиш поне една изнесена от СССР революция? Аз мога да ти посоча поне 20 държави, които САЩ революционизира само за последните 70 г. и още поне 7 страни, които съсипа тотално!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
30
rate up comment 9 rate down comment 5
Sokratus
преди 5 години
Ама ти верно си Пантера!!! България била уважаван съюзник! Е защо всички решения се взимаха в Москва или защо предадохме пиринският край на Югославия за 2 години! Защото са ни уважавали ама на задна прашка!!!Естонците са по-богати от 1995 година от Руснаците и точно преди санкциите (2013) Руснаците почти ги настигат, защото Руското богатство следва цената на петрола и нищо друго. И малко данни:БВП на глава от населението (текущи щ.д.)држ -1995--- 2013-- 2016РУС $2666 $15544 $8744ЕСТ $3044 $19030 $17575Петрол $17---$106 -- $41Откри ли поразителното съвпадение на богатството на Русия с цената на петрола. Или с други думи казано, защо Саудутския крал е по-лош от цар Путин, като резултатите има са поразително еднакви!;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 10 rate down comment 3
Стоян Петров
преди 5 години
Аз лично не се радвам на случая, че може да яхнеш някого заради факта че собственото му правителство не знае къде се намира, но какво да правим трябва да се възползваме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 11 rate down comment 5
Sokratus
преди 5 години
Първо става въпрос за Русия, а Русия и балтийските държави са били в една държава - ССССР, така че трябва да се сравняват едни с други!Второ не го карай на спомени, защото явно нищо не си спомняш ясно. Малко статистика от google:БВП на глава от населението (текущи щ.д.) 1989 2016БГ $2477 $7351РУ $3429 $8748И за да те улесня Руснаците по време на социализма са били 38% по-богати от нас. Но тъй като са имали и тогава много "умни" управници, те са влагали тези пари не в населението си, а във въоражение и износ на революции!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 15 rate down comment 2
Hahoto
преди 5 години
Дай Боже, интелигентни бели хора, добронамерено настроени към нас. Какво по-добро от това. Полската икономика дръпна яко от украинските имигранти, защо и ние да не намажем!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 13 rate down comment 14
Стоян Петров
преди 5 години
Ще стане това което трябва да се случи. В близките 5 години даже и в Бългрия ще експлоатираме руски гастарбайтери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 6 rate down comment 9
Money
преди 5 години
Не бе, никой не казва, че трябва да върви. Човекът констатира какво се случва в Русия. И по-скоро какво Путин случва или не случва там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 10 rate down comment 5
Hahoto
преди 5 години
Тоя си е руснак и си казва каквото си мисли. Изгледах цялото интервю, очаква Путин да остане на власт докато е жив. Има логика в твърденията му, но уравнението има много неизвестни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още