IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия не върви наникъде

Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне, твърди Владислав Иноземцев

08:35 | 16.05.18 г. 55
Русия не върви наникъде

Русия не върви наникъде, тя стои на едно място. Главната цел на Путин е стабилността, а струва ми се, че тази стабилност придобива формата на застой. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Владислав Иноземцев, старши анализатор в Полски институт за напредничави изследвания, Варшава.

Според него цялата енергия на руското ръководство се използва за това страната да не се развива и променя. 

"Ситуацията, която в момента съществува, устройва изцяло управляващия елит на Русия. Той контролира напълно финансовите потоци в страната, бюджетът е напълнен, а хората се намират в абсолютно вцепенение от съществуването на някаква външна заплаха и в това отношение през следващите няколко години ситуацията ще бъде доста стабилна“, посочи Иноземцев. 

По думите му хората не очакват никакви сериозни подобрения в икономиката на Русия. "Те са убедени, че страната им се намира в някаква сериозна опасност и Путин напълно адекватно се бори с тези заплахи. Затова в условия, в които никой не очаква движение към по-добро, е лесно да се управлява", обясни още Иноземцев. 

"Цялата руска политика е построена върху надеждата, че Западът ще се разпадне и това не е шега. Затова в Москва видяхме безумно щастие при победата на президента Тръмп. Защото им се стори, че именно това е моментът", добави експертът.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

43
rate up comment 9 rate down comment 3
LaCosta
преди 5 години
И още няколко малко известни факти за гадната Русия, които няма да ги научим от нито един полски или американски грантаджийски "анализатор", но които са види от реалната статистика: http://countrymeters.info/bg/Russian_FederationВсяка година естественият прираст на Русия е отрицателен около -150 000 души /т. е. смъртността е по-висока от раждаемостта/, но ежегодно пристигат да живеят под тежкото Путинско иго към 200 000 души, в резултат на което населението на Русия расте с по 50 000 души годишно. А сега де? Накъде върви тая пропаднала държава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 7 rate down comment 4
LaCosta
преди 5 години
Ще се спра само на конкретните цифри, за да не те затруднявам с непосилни за тебе анализи:Население на Естония http://countrymeters.info/bg/Estonia1989 - 1,567 млн 2018 - 1,300 млн промяна -17%Население на Литва http://countrymeters.info/bg/Lithuania1989 - 3,672 млн 2018 - 2,758 млн промяна -25%Население на Латвия http://countrymeters.info/bg/Latvia1989 - 2,659 млн 2018 - 1,910 млн промяна -28%Население на Русия http://countrymeters.info/bg/Russian_Federation1989 - 146,467 млн 2018 - 146,450 млн промяна -0,012%1989 - 146,467 млн 2014 /преди Крим/ - 143,667 млн промяна -2%/Данните за 2018 за Балтийските държави са определено завишени, тъй като те са в Шенген и със сигурност /както и в България/ има много хора, които се водят, че живеят в родината си, но реално са някъде другаде в ЕС, т. е. реалната демографска картина е още по-тежка, което си личи и от завишените данни за България за 2018 г./И един простичък въпрос:Защо руснаците, които са жители на Балтийските републики и граждани на ЕС, не си стоят в хубавите Балтийски държавици? Защо не се изселват към Германия, Англия, Швеция, или пък към Норвегия, а се местят в гадната и пропаднала Русия? Нещо да ти подсказва това за положението в Русия, както и за характера на руснаците?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 10 rate down comment 2
dr.5rov
преди 5 години
Русия не върви наникъде -----------Странно нещо е това нашият език. След като НЕ върви на Никъде следва, че върви На Някъде. А това е друга тема за този полският специалист: На къде върви Русия.Но тя едва ли му е по силите. Пък и за нас. Аз например нямам представа. Само имам някакви предположения както всеки друг.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 3 rate down comment 8
Иван Митев
преди 5 години
Същественият причинител за проблемите в Русия е дейността на Руската централна банка да работи без защита срещу щетите от рублата.Запазването на държавната грешка подсигурява провалът на правителството. Възможностите за Русия са: Първа: При запазването на неправилната дейност на Руската централна банка щетите за Русия се увеличават.Втора: Със защита срещу щетите от рублата е прекратен водещият причинител за сегашните щети в Русия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 12 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
https://tavex.bg/blog/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 5 rate down comment 10
khao
преди 5 години
полуграмотните са членове на вашата партия и вече са е чели тая опорка, така че не хаби ток да блещиш глyпoсти, ами търси нова работа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 7 rate down comment 13
khao
преди 5 години
изобщо не е така както ни го представя :):) все едно само са давали, и хич не са взимали :):) но руската сгaн обича да лъже иначе няма как да изкарат *** - рай !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 12 rate down comment 8
ABBA
преди 5 години
За сведение на полуграмотните!Златото го даде самочинно Тодор Живков, заради дълговете - заради многото построени заводи (които по негови думи сега не можем дори да боядисаме!).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 13 rate down comment 2
GiRo
преди 5 години
"Според мъдрата статия по-горе Русия не вървяла на никъде, но има 2% спад на населението от 1989 г. насам" ...Това преди или след анексирането на Крим ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 17 rate down comment 7
julian12
преди 5 години
Е нищо, сега Канадците изнасят златото, ЕС съсипа цялата индустрия вкл. и осакати енергетиката, разни НПО-та викат като удариш ман-го-то щото влязъл човека да си набере от вас де що има, и отгоре на всичко правителството им дава луди пари за да праят мангишчета, западни фирми държат ел-разпределение и цоцат яко, западни фирми държат ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове и цоцат яко, станали сме гробището за коли на ЕС, минималната заплата е като на най-пропадналата африканска държава щото бизнеса видиш ли ще фалира... обаче чичо Сам подхвърля някой цент и вие *** лаете... рашките виновни за цялата ситуация. Пропаднали долни душици
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още