IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът с криптовалути бяга към нови слънчеви дестинации

Платформата за търговия Binance планира да започне работа в Малта

14:15 | 23.03.18 г. 14
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Платформата за търговия с криптовалути Binance, най-голямата в света по изтъргуван обем, търси ново начало в Средиземно море, пише Bloomberg.

Компанията, основана миналата година в Хонконг, планира да открие офис в Малта, заяви основателят ѝ Джао Чанпън. Binance скоро ще започне търговия в европейската островна държава и е близо до сключването на сделка с местни банки, която може да осигури достъп до депозити и тегления, каза той, без да се ангажира с определен срок.

„Уверени сме, че скоро можем да обявим банково партньорство", каза Джао. „Малта е много прогресивна страна, когато става дума за криптовалути и финтех“, допълни той.

Регулаторите от Китай до САЩ от миналата година се намесиха в обмена на криптовалути и бизнеса, оставяйки много като Binance да се борят за намирането на постоянна база.

Компанията имаше офис в Япония и се опитваше да получи лиценз за работа, но реши да отстрани персонала си, за да избегне сблъсъка с местните регулатори. Японската агенция за финансови услуги издаде предупреждение срещу платформата заради това, че оперира в страната без регистрация. Ако Binance не вземе предвид предупреждението, агенцията ще сигнализира органите на реда.

Джао каза, че продължават и обсъжданията с властите в Хонконг, но резултатът от тези разговори не е сигурен.

Междувременно властите в Малта търсят начини да популяризират страната като лидер в областта на цифровите активи. Правителството проведе няколко обществени консултации относно регулирането на виртуални валути. Плановете за орган в Малта, който ще сертифицира и регулира бизнеса, базиран на блокчейн, бяха представени миналия месец. Организацията също така ще създаде рамка за надзор над първоначалното предлагане на дигитални монети (ICO).

Джао каза още, че наскоро е бил поканен от малтийското правителство за обсъждане на предстоящия законопроект, който е благоприятен за криптобизнеса.

Binance също планира да започне децентрализиран обмен през следващите месеци, каза Джао пред Bloomberg този месец. Около 10 екипа работят върху разработването, но технологията в момента е твърде бавна, за да замени съществуващия централизиран обмен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още