IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктор Манев: Над 15 хил. български компании са с 25% годишен ръст

Инвеститорската работа предполага, че всеки ден ще се заредиш с оптимизъм и с очакване, че ще имаш движение напред и нагоре, твърди специалистът

11:30 | 12.03.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България в момента се развива възходящо и положително. Огромна част от малките и средни компании се движат с огромен ръст. Това мнение изказа Виктор Манев, партньор в Impetus Capital, в "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков.

"Инвестирането включва подеми и спадове. Ние виждаме много положителни тенденции на България и региона", поясни специалистът.

По думите му в България в момента има над 15 хил. компании, които през последните три години растат с над 25% на приходите от продажби и на оперативната печалба годишно, каза събеседникът.

„От тях има една по-малка част, 300-400 компании, които имат около 500% годишен ръст през последните години. Те са в сектора на услугите, на транспорта, на строителството".

"Инвеститорската работа предполага, че всеки ден ще се заредиш с оптимизъм и с очакване, че ще имаш движение напред и нагоре. Това изисква начин на мислене, който те поставя в различно поведение", каза още Манев.

Какво е бъдещето на Fintech компаниите? Какво е поведението на банките на фона на бума на атрактивни финансови технологични решения вижте в целия материал!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 12 rate down comment 1
khao
преди 6 години
Инвеститорската работа предполага, че всеки ден ще се заредиш с оптимизъм и с очакване, че ще имаш движение напред и нагоре, твърди специалистът----:):):) в оптимизма му е цаката !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още