Е. Кънев: Влизането на държавата в сделката с ЧЕЗ ще струва скъпо на данъкоплатците

Икономистът не изключва възможността участието на държавата в сделката с ЧЕЗ просто да бъде начин в борда да влязат хора на властта

1
 
2
 
6
abdul до: Mavi Goz
преди 2 години
Няма профилна снимка
Мхм, там също платихме едни стотици милиони за финта с БЕХ. Станишко беше шеф тогава май.
Докато има кой да плаща кредита всичко е точно.
2
 
5
 
5
преди 2 години
Няма профилна снимка
Това е решението, но то не е края.

НЕ ДЪРЖАВАТА , а ОМБУТСМАНА трябва да изиска договора с който е учреден ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ по който без да има нужната представителност ГИНКА Е ДОГОВАРЯЛА С КРЕДИТОРИ ПРЕДСТОЯЩИ ВЗЕМАНИЯ ПО КОИТО ЗАДЪЛЖЕНИТЕ ЛИЦА СА ТРИ МИЛИОНА ПОТРЕБИТЕЛИ!!

Кой и как е легитимерал тези ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРИ в тези договори, е въпрос който на който ще се наложи да отговаря не само ГИНКА , то и кредиторите и.

Проблева се явява в огромното несъответствие между ДОГОВОРЕНАТА ЦЕНА и тази която ДАНС Е ПОСОЧИЛА!!

Тази разлика от близо 100 мил. € при липса на представителност на ЗАДЪЛЖЕНИТЕ ПО ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ ТРИ МИЛИОНА ПОТРЕБИТЕЛИ би се явила като ОМРАЗЕН ДЪЛГ възникнал в резултата на измама в която пряко волята и ИНТЕРЕСА им ГИНКА Е "ДОГОВАРЯЛА" не само главници , но и ЛИХВИ които влизат и представляват ЧАСТ ОТ ЦЕНАТА, която плащаме.

НА ГИНКА И КРЕДИТОРИТЕ ИМ ПРЕДСТОЯТ СЕРИОЗНО ПРЕЖИВЯВАНИЯ!
5
 
4
 
4
Shadow1 до: Mavi Goz
преди 2 години
Няма профилна снимка
Така е, това е част отэдемокрацията, не е важно на кой какво не му харесва а кой може да си плати спазвайки закона. В случая закона не е нарушен, значе Гинка трябва да си получи това за което е платила а пък на който не му харесва първо да е ходил да си подаде офертата докато е текло приемането на офертите за ЧЕЗ (ако може да намери парите този някой), а другия вариант е да ходи сега и да пита дали тая Гинка би се съгласила да ву продаде компанията си за еди колко си пари. Това е, друг в демократична държава не трябва да има. А това което прави правителството е много лошо за имиджа на България, тъкмо се случи една по-крупна сделка и те изпаднаха в паника, ами какво ще си помислят чуждите инвестинори сега ?
7
 
4
 
3
Mavi Goz до: abdul
преди 2 години
Еми по същия начин, по който например държавната КЕВР регулира държавната (общинска) Топлофикация София... Не виждам проблем - и си работи нормално, и топи загубите, и услугата вече е човешка, и КЕВР си ги държи здраво за юздата...
Друг е въпросът, че Кънев е прав в (само) една от тезите си - в предпоследния абзац. Аз съм имал едно време "честта" да участвам в бизнес в съдружие с държавата - ад! Орел, рак и щука! Некви лемури, които само пречат и викат "дай пари!"... И едва се отървах от това приключение...

Вече писах: или 100% държавно с всичките му плюсове и минуси, или 100% частно, щото такъв ни бил цивилизационният избор преди 25-30 години... :lol: А каква е Гинка или Минка - има си органи да я проверят. Ако не е престъпник, няма никакво законно основание да се инспирира тази долнопробна кампания! Тя не кандидатства за Мис България, за да я харесва Курнелия или Хърсев или пралетариата. Само прегледайте изложението й пред комисията в парламента и вижте кои са консултанти по сделката:
http://m.24chasa.bg/novini/article/6742524
...."Алън и Оувъри", "Спасов и Братанов", "Мейн Кепитъл", Делойт България"... Както вече писах, такава сделка не се прави от тъ^паци и евтини мошеници. Кой стои зад Гинка не е ясно, но не е случаен въ^шкар и нещата са сериозно обмислени и юридически бетонирани. Скоро ще стане ясно и че нито е удачно, нито възможно държавата да влиза в сделката, нито пък може да я спре. Но пък под малоумния "народен" натиск на Курнелия и празноглави медии може да направи и много глупости, за да си добави нови съдебни проблеми с присъдени обезщетения и санкции... Will see... : lol:
3
 
17
 
2
abdul до: vale1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Мани го тоя, кажи как държавната КЕВР ще регулира държавния ЧЕЗ.
И на каква цена ще си купим ЧЕЗ и от кого. От Гинка, от ЧЕЗ или от кредиторите?
10
 
11
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Аман от псевдоексперти !
Този едва ли разбира нещо от енергетика,пренос на енергия,подръжка на мрежи ,но компетентно заключава : "това е била изключително лошо поддържана мрежа, с изключително много големи проблеми, с много големи загуби на ток по трасето – близо 25%, с разхищения, кражби и т.н."
Аман от популисти !!!