IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Корнелия Нинова: Наложителна е промяната в България

Да има ляво и дясно не само е необходимо, то е задължително, заяви председателят на БСП

13:24 | 25.02.18 г. 15
<p>
	Лидерът на БСП Корнелия Нинова.<em> Снимка: БСП</em></p>

Лидерът на БСП Корнелия Нинова. Снимка: БСП

Наложителна е промяната в България, това е кауза, около която можем да обединяваме националната енергия. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на кръгла маса на тема "Идейните, политически и организационни предизвикателства пред БСП" в Националния пресклуб на БТА.

Срещата е организирана от националния политически институт "Димитър Благоев".

Да има ляво и дясно не само е необходимо, то е задължително, както е задължително много ясно да ги отграничим едно от друго, каза Нинова. Практиката и в Европа показва в последните години, че когато лявото и дясното се слеят, и двете губят, но най-вече губят народите в тези случаи, допълни тя.

Като принципни въпроси пред левицата Корнелия Нинова посочи справедливостта, да помагаш на по-слабия, равните възможности, да бъдеш свободен човек. За постигането на тези принципи, които за нас, за левицата, са изконни, стойностни, и според нас загубени, и за които си заслужава да се води битка, можем да се обединим, каза тя.

Според нея днес в България всеки ден има примери за несправедливост, по-слабите, възрастните хора, са изоставени, липсват възможностите за "равен старт" в българското общество. Нинова попита колко хора в България днес се чувстват свободни да имат мнение, да го отстояват, да не се страхуват, че го отстояват, че няма да има последици за тях?

Ето пред какви големи предизвикателства сме поставени, ние левицата, БСП и цялото ни общество, каза Корнелия Нинова и допълни, че трябва да "върнем тези основни, изконни ценности в България, да ги възстановим, да се борим за тях и да ги наложим". Затова много разчитаме и на младите хора, защото на вас ви е присъщо най-вече да изповядвате тези ценности, отбеляза председателят на БСП.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
data
преди 6 години
И кой носи промяната ? Дeбила Жаблянов ? Леля Корни с вид на захилена червендалеста даскалица ? Като единственото за сега което обещават е че ще яхнат властта и ще ни вдигнат данъците . Друго до сега май като алтернатива не чувам , а ако алтернативата е да се сменят хората който получават комисионните - мерси !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
kalendar
преди 6 години
Че то други няма, бе:) Я ми кажи някой, който...ако не той, то поне родителите му да не са били в друга партия?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 1
pinoccio
преди 6 години
Жената е права - отвсякъде са я налазили, и свои, и чужди. Време е да се приключи с всичко това. Наложителна е промяна. Антон Тодоров, който я изобличи като брънка от машинациите на приватизацията, трябва да отговаря за действията си пред Народен съд, който би бил неизбежен и навременен. Някога бе избит елитът, сега е време Антон Тодоров да разбере къде да си държи писалката. Не може да си я развява така волно, всичко има граници. Благочестивото желание на другарката Нинова е собственото й благополучие. Тя дълбоко съзнава, че щастието не е в парите на другите, които са на власт. И открито проповядва това сиромахомилство. Щастието е единствено в твоите пари, а Антон Тодоров драска върху него с нашарени с мухлясали петна компромати, строго пазени във влажните гардеробчета на подуенската баня, където приватизацията е минавала да си хвърля по един душ от нечестивостта човешка. Време е за промяна! Време е да бъдат затворени всички градски бани. Обещанието към хората е - всеки да се къпе сам вкъщи със сапуна на промяната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 21 rate down comment 0
honaniga
преди 6 години
Като принципни въпроси пред левицата Корнелия Нинова посочи справедливостта, да помагаш на по-слабия, равните възможности, да бъдеш свободен човек. Да питам Корни, която се грижи за онеправданите и говори за равен старт.Как всеки българин ще има възможност да учи в американски университети като Бъркли, който нейният син е завършил. Нека да сподели нейният пример с онеправданите за равен старт.Нека да обясни, как всеки българин може да си купи не едно а две Бентлита, като един от нейните съратници за равенство.Колко пенсионери пият уиски като Стефан Данаилов в денят на победата.Нека да обясни за равенството на партийният елит с пъплещите пенсионери към Бузлуджа.Боркинята на слабите да обясни, защо ограбиха родителите ни през 90 те пестили цял живот и захвърлени в мизерията.Цялата и партия е пълна с членове на някогашният партиен елит и техните деца.А бе тази не я ли е срам да говори такива неща.Ама то срам при нашите политици няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 1
khao
преди 6 години
факт и всички политически *** като теб, дето си била в СДС, БСП трпбва да се изринат !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още