IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Дубай беше открит най-високият хотел в света

Gevora Hotel, издигащ се на 356 метра, е разположен в 75-етажен небостъргач с цвят на злато

18:24 | 11.02.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В арабското емирство Дубай, което непрестанно се стреми към нови рекорди, днес беше открит най-високият хотел в света, издигащ се на 356 метра. Това съобщи Франс прес, позовавайки се на публикация в Туитър на информационното бюро на правителството.

Gevora Hotel на просторното авеню "Шейх Зайед" счупи само с един метър рекорда на съседния 355-метров хотел от веригата Marriott, който на времето надвиши рекордните 333 метра на друг хотел в квартала - Rose Rayhaan от веригата Rotana.

Gevora Hotel е разположен в 75-етажен небостъргач с цвят на злато. Според The National той разполага с четири ресторанта, басейн, луксозни спа помещения и спортен салон. Първите му клиенти се очаква да пристигнат още утре.

В Дубай вече се намира най-високият небостъргач в света Burj Khalifa, издигащ се на 828 метра. Емирството се впусна и в изграждането на още по-висока сграда, чиито размери засега се пазят в тайна.

Градът държава е една от основните туристически дестинации в Залива. През 2017 г. той посрещна рекордните 15,8 посетители, или с 6,2 на сто повече в сравнение с предходната година. 
(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
kabadaev
преди 6 години
Редакция някаква специална дума ли е, че са замества с ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
kabadaev
преди 6 години
Последното изречение има нужда от редакция: През 2017 година той посрещна рекордните 15,8 посетители, или с 6,2 на сто по-малко в сравнение с предходната година.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още