IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СУ и БАН ще градят центрове за върхови постижения срещу 129 млн. лева

Проектните предложения са свързани с развитието на науката, информатика и технологии в е-общество и опазване на културно-историческото наследство

17:29 | 31.01.18 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е водеща организация в две одобрени за финансиране проектни предложения за Центрове за върхови постижения, съобщи пресцентърът на висшето училище.

Ръководителят на Управляващия орган на Оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. е одобрил доклада на оценителната комисия за извършена оценка и класиране на проектните предложения по процедура чрез подбор на проекти "Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения".

В компонент 2 - "Информатика и информационни и комуникационни технологии", е одобрено предложението за изграждане на Център за върхови постижения "Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото". Проектното предложение е получило обща комплексна оценка 97,1800 и е на стойност над 29,781 млн. лева.

В компонент 4 - "Нови технологии в креативните и рекреативните индустрии", е одобрено предложението за изграждане и развитие на Център за върхови постижения "Наследство БГ". Проектното предложение на консорциума "Наследство БГ" с водеща организация Софийския университет е получило обща комплексна оценка 72,3800 и е на стойност над 29,785 млн. лева.

В компонент 1 - "Мехатроника и чисти технологии", е одобрено предложение за изграждане на Национален център по мехатроника и чисти технологии. В проектното предложение, получило комплексна оценка 86.4600 и на стойност 69,184 млн. лева, Софийският университет е партньорска организация заедно с Българската академия на науките (БАН) и Техническия университет в София.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още