IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

UBS очаква три увеличения на лихвите в САЩ през 2018 г.

Банката съветва инвеститорите да намалят до минимум експозицията си към облигациите

14:24 | 30.01.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
UBS очаква три увеличения на лихвите в САЩ през 2018 г.

Швейцарската инвестиционна банка UBS очаква през тази година американският федерален резерв да увеличи три пъти основните лихви. Така Келвин Тей, регионален директор инвестиции на UBS в Сингапур, коментира последното заседание на Федералния резерв, водено от напускащия гуверньор Джанет Йелън.

Същевременно Тей съветва инвеститорите да намалят до минимум експозицията си към облигациите, тъй като доходността е на рекордно високо ниво и в скоро време от банката не виждат положителни фактори за този пазар. 

„Виждаме, че доходността по десетгодишните облигации се увеличи до 2,7% и смятаме, че ще достигне 2,9% до края на годината. Така че очакваме още негативизъм на пазара“, казва той.

Вижте целия коментар във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 3
ABBA
преди 6 години
Investor-e,bot-a ви Иван Митев нещо взе да бъгва.... Научете го на логика и човешки словоред.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
Иван Митев
преди 6 години
Дори 100 пъти да увеличат или намалят лихвите, сега ситуацията в САЩ е последица при пренебрегване на вредното влияние от долара.Ако не бе налична тази грешка, САЩ нямаше да е със сегашните дългове.Федералният резерв на САЩ не може да спаси от актуалните щети, защото няма необходимите права.Възможностите са: Първа: При пренебрегването на вредното влияние от долара щетите се увеличават.Втора: Прилагането на защита срещу вредното влияние от долара.Тогава ще е прекратен водещият причинител за сегашните актуални щети в САЩ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още