IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поскъпва след свиване на запасите в САЩ*

Биткойнът остана стабилен на фона на големите разпродажби от предишния ден

11:26 | 18.01.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола по време на азиатската търговия се движеха във възходяща посока, подкрепени от свиването на запасите в САЩ и заплахата от бунтовнически атаки срещу петролната инфраструктура в Нигерия, обобщава ситуацията агенция Ройтерс.

Фючърсите върху американския лек суров петрол с доставка през февруари поскъпнаха с 0,11% до 64,04 долара за барел. При сорта Брент беше добавен едва 0,01% към стойността му до 69,39 долара за барел. Цените обаче остават  под тригодишния си връх от последните дни.

Американският петролен институт обяви във вторник, че запасите на суров петрол в САЩ са намалели с 5,12 милиона барела през седмицата, приключила на 12 януари, отчитайки свиване за седма поредна седмица. Понижението е по-голямо от очакваните 3,588 милиона барела.

Въпреки че цените в момента до голяма степен се поддържат от намаленото производство от страна на Организацията на страните износителки на петрол, анализаторите предупреждават, че натрупаното увеличение от близо 14% от началото на декември трябва да се коригира.

На стоковите пазари цената на златото достигна най-ниската си стойност за последната седмица на фона на поскъпването на долара, съобщи CNBC. Фючърсите върху златото с доставка през февруари поевтиняха с 1% до 1325,7 долара за тройунция. Какаото пък се отличи с поскъпване от 2,74% до 1985 долара за тон.

Доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, се повиши спрямо нивата си от предходния ден до 90,782 пункта. Американският долар се разменяше за 111,20 йени.

Биткойнът остана стабилен на фона на големите разпродажби в сряда. По последни данни на Bitfinex цената му е малко над 11 хил. долара.

*Информацията е актуална към 10:15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Не бързайте с прогнозите! Изчакайте края на седмицата - някои ще останат изненадани! Чакайте цени $47-55! Нали, жулиенче? :lol: И Турция ще спаси ЕС... а един мормот завива шоколад... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още