IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook тества секция с местни новини

Тя е част от усилията за предлагане на проверено и достоверно съдържание и изчистване на платформата от фалшивите новини

16:51 | 11.01.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Facebook иска хората да намират по-лесно местни новини от достоверни източници. За целта социалната мрежа тества нова раздел в приложението си, наречен „Today In” - списък, включващ само местни новини и събития, пише Recode.

Засега тестовете се извършват в шест града в САЩ. Потребителите на Facebook, които живеят в тях, ще могат да посещават новата секция и да виждат местна информация, включително статии от местни медии и новини от местните власти.

Facebook използва софтуер за машинно самообучение, за да включва съдържание в новата секция. Местните медии, които ще бъдат включвани, ще бъдат одобрявани и оценявани от екипа News Partnerships на компанията, твърди говорител на социалната мрежа.

Facebook твърди, че всичко това е част от инициативата ѝ Journalism Project, която беше стартирана скоро след последните избори за президент на САЩ, след вълната от фалшиви новини, която заля услугата ѝ.

Компанията тества и пусна няколко свързани с новините функции през последната година като част от усилията си да се справи с проблема и да изчисти услугата си от фалшива информация.

Евентуално Facebook ще поиска да пусне новата функция в повече градове. Потребителите може би ще могат да следват информацията и за градове, в които не живеят в момента (родните им места например), посочва говорителят на социалната мрежа.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
zepter
преди 6 години
Не се спряха с тествания и промени обаче...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още