IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi стартира промяната на дизайнерската си концепция

Целта е моделите да се различават значително един от друг

22:00 | 02.01.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Не е нужно да сте експерти по дизайна, за да забележите явните прилики във външния вид на всички модели на Audi в последните години. Всичко това е на път да се промени, тъй като компанията от Инголщад предприема нов подход при разработката на новите си модели, пише Automedia.bg.

Промяната всъщност започна още с представянето на Q2, а впоследствие моделът бе последван и от новото A8 и елегантното А7 Sportback. Сега от Audi са твърдо решени бъдещите й модели да бъдат все по-различни един от друг.

В интервю за британското списание Autocar шефът на Audi Рупърт Щадлер обяснява защо компанията от Инголщад прие подхода за сходен дизайн в цялата моделна гама на първо място. Според него по този начин колите от марката са станали по-разпознаваеми на нови и развиващи се пазари, един от които е този в Китай. Сега, когато Audi вече е набрала своята популярност в Китай, ръководството й е решило да смени дизайнерския подход, за да направи “всеки модел различен”.

От изказването на Щадлер става ясно още, че той вярва, че засилването на идентичността на всеки един модел, е от изключителна важност, имайки предвид, че животът на всеки от тях е около 6 години и те трябва да изглеждат актуални през цялото това време. Очаква ни глътка свеж въздух в това отношение с представянето на напълно електрическия кросоувър E-Tron, който трябва да се появи в сериен вид по-късно през годината. През 2019 пък на пазара трябва да се появи и неговата по-стилна версия E-Tron Sportback.

Отървавайки се от двигателя с вътрешно горене за сметка на по-простото електрическо задвижване, дизайнерите на Audi ще разполагат с повече свобода в проектирането на дизайна и неговите пропорции, което пък ще им позволи да разработят нов и много по-различен дизайн. Можем да очакваме по-къси надвеси, по-ниски предни капаци и много други дизайнерски трикове, които ще накарат бъдещите модели от Инголщад да изглеждат по-атрактивни.

Следващата голяма задача за Audi е представянето на новото поколение на ключовия за компанията модел A6, което трябва да се появи в идните месеци. Имайки предвид изявленията на Щадлер пред Autocar, можем да очакваме нещо повече от умалена A8-ца, както беше досега. Друга важна премиера за компанията ще бъде Q8, което ще представлява нещо като Coupe версия на по-големия SUV модел Q7. Също през тази година очакваме и обновения вариант на компактния кросоувър Q3.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 2
doba
преди 6 години
'от изключителна важност, имайки предвид, че животът на всеки от тях е около 6 години и те трябва да изглеждат актуални през цялото това време'Хех, някой трябва да обясни на Щадлер, че живота на Ауди е около 30г и приключва в БГ или подобна ;) Изпуснал е контрола.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още