IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай удължи правото на безвизов транзитен престой в Пекин за туристи от ЕС

Целта на улеснението очевидно е да се стимулира туристическият интерес към Китай

15:29 | 28.12.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китай обяви днес, че удължава до 6 дни (144 часа) правото на безвизов транзитен престой в столицата Пекин, както и в Тиенцзин и Хебей, за гражданите на 53 страни, съобщава БТА.

Според агенция Синхуа пътниците, пристигащи със самолет, влак или кораб през един от шест посочени гранични пункта, могат да останат до 6 дни и да посетят туристически и исторически обекти в тези три района, при условие че притежават валиден пътнически документ и билет за продължаване на пътешествието си.

Досега такова разрешение се получаваше само за три дни. Тридневната възможност остава в сила за 16 други града, сред които и Шанхай.

Според DPA от новата придобивка могат да се ползват страните от шенгенската зона на ЕС, както и САЩ, Бразилия, Мексико, Чили и Аржентина.

Целта на улеснението очевидно е да се стимулира туристическият интерес към Китай, отбелязва агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Грую Груев
преди 6 години
Не че нещо, но това на снимката е Хонконг, сниман от The Peak, а не Пекин - поне си проверявайте снимките. Иначе пак е Китай, но не точно :) А и в Хонконг се ходи без виза. Дребнички неща, но те отличават истински големите сайтове от останалите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още