IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-скъпите хокейни отбори в САЩ

Стойността на Rangers е три пъти по-висока от средната за останалите 31 клуба в НХЛ

15:42 | 06.12.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

New York Rangers е най-скъпият клуб в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) с обща стойност 1,5 милиарда щатски долара, сочи проучване на бизнес списанието Forbes, публикувано във вторник и цитирано от Gol.bg. Според  Forbes стойността на отбора постоянно се покачва.

Стойността на Rangers е три пъти по-висока от средната за останалите 31 клуба в НХЛ. Именно тази средна стойност на отборите се покачи с 15 процента до 594 млн. долара, като това се случи най-вече заради 500-те милиона долара, които Las Vegas Golden Nights  платиха за разширяването на лигата и създаването на нов клуб. Той се намира на 14-о място в класацията на Forbes.

Toronto Maple Leafs, който беше най-скъпият клуб в НХЛ в периода между 2005-а и 2014-а година, се изкачи с едно място до второ с обща стойност 1,4 милиарда долара. Montreal Canadiens (1,25 милиарда долара), Chicago Blackhawks (1 милиард) и Boston (890 милиона) довършват челната петица, а шампионът Pittsburgh Penguins (650 милиона) е на десето място.

Според Forbes големите клубове в НХЛ са покачили значително своите приходи. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 6 години
а добър ден, и Никс е най скъпия в НБА, щото оперира на най големия маркет ... wall street :) а не щотот е най добрия отбор :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още