Конфликтът между синдикати и работодатели се задълбочава

КНСБ и КТ "Подкрепа" се оплакват от агресивно поведение, а работодателите сезираха Комисията за защита от дискриминация за клас прослужено време

0
 
6
 
6
преди 3 години
Няма профилна снимка
Защо работодателските организации в България се занимават с ощетяване на своите служители, вместо с моралът на фирмите които управляват?
Нека погледнат в дневниците на френските работодателски организации какво правят там. Във Франция, подобни организации се занимават с некоректни фирми, които не плащат данъци и работят в сивата икономика. Осветяват и пазят моралът на френските работодатели.
Защо българските работодателски организации не разкриват подобни схеми и компании от тяхното съсловие, които оперират в сивата икономика?
0
 
6
 
5
преди 3 години
Няма профилна снимка
Защо един път НЕ чух работодателските организации да търсят решения на проблеми със сивата икономика, укриването на данъци и неплащането на осигуровки върху реален доход?!
Защо сивата икономика в България се оценява на 28 млрд. лева. Къде отиват тези пари?!
Работодателите изчисляват производителността на труда по ръстът на брутния вътрешен продукт на глава от населението, нали така?
Защо работодателите не добавят 28 млрд. лв. от сивата икономика към БВП на страната?
Да не излезе накрая, че производителността на труда в България е равен на този в Западна Европа?!?
Излиза, че вместо робовладелците да плащат достойни заплати на своите служители, прибират огромни суми в свои черни каси, за да харчат за скъпи коли и любовници.
0
 
7
 
4
преди 3 години
Аз съм работодател и не членувам в тям подобни работодателски организации. Не знам какво се хванаха всички за този клас прослужено време. Мен не ме бърка да е част от заплатата. Просто немога да разбера олелията която се вдигна покрай това, имайки впредвид колко МНОГО по-важни неща има за решаване в държавата.
0
 
8
 
3
преди 3 години
В един момент най-много да започнат да си работят сами "великите" работодатели!
0
 
13
 
2
studioaa до: doba
преди 3 години
Хора с подобно отношение наистина заслужават фалит...
1
 
12
 
1
преди 3 години
'На нея Божидар Данев (БСК) и Васил Велев (АИКБ) определиха работниците като "търтеи, мързеливци и престъпници", а Кирил Домусчиев (КРИБ) заяви, че синдикатите са "вредни" и "пречещи на развитието на страната и икономиката"'
?...
Без коментар.

Имам някакво чувство, че класът за прослужено време ще бъде вдигнат от 0,6% на 1%(минимум, може и 2%). По същият начин т.н. работодатели изгоряха с решението против сливане на почивните дни. Предстои развръзката.