IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко Роботикс пусна в продажба аксесоари за умен дом

Продуктовата серия Shelly ще сложи край на една от най-разпространените потребителски тревоги: „Дали изключих ютията?!“

12:46 | 25.07.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Алтерко Роботикс АД</em></p>

Снимка: Алтерко Роботикс АД

Алтерко Роботикс стартира продажбата на Shelly – умни устройства за автоматизация на дома. Продуктовата серия е налична онлайн и включва основно два вида устройства: умна крушка и смарт контакт, съобщиха от компанията. 

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Умната крушка Shelly Bulb консумира само 6W, може да свети в 16 милиона цвята по избор на потребителя, а управлението ѝ става лесно – през смартфон. Умният контакт Shelly Plug (или по-точно преходник за контакт) отново се управлява от мобилен телефон и показва в реално време консумираната енергия чрез безплатно мобилно приложение. Чрез Shelly Plug може да се включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3.5 kW). Контактът може и да се изключи сам след определено зададено време.

„Вече няма опасност да забравите ютията включена", коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. "Можете да изключите Shelly Plug, в който сте включили ютията, от мобилния си телефон независимо къде се намирате или да му зададете да се изключи сам 30 минути, след като го включите", добави той.

Димитров обясни още, че всички устройства Shelly ще използват домашната Wi-Fi мрежа, за да бъдат управлявани. 

От началото на годината акциите на Алтерко поевтиняват с 5,21% при пазарна капитализация от 33,3 млн. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
hotclick
преди 5 години
Всички продукти на Shelly работят с WiFi протокол, който при най-новите тенденции се избягва. Това е така поради няколко фактора - първо че натоварва скоростта на интернет на потребителя. Ако в един смарт дом има 10 смарт устройства, датчици, сензори и т.н. спада ще е значителен. Някой рутери не поддържат повече от 10 свързани устройства към него. Друг фактор - енергията. Ако сложите един датчик за отваряне и затваряне на прозорец или врата - той няма как да е свързан към 240 волта ток - трябва му батерия. Тази батерия ще се изтощи за максимум 8 часа.Новите протоколи са Зигби и Зиуейв https://smartarena.bg/wifi-zigbee-zwave-sravnenie/За сравнение една батерия със Зигби протокол, поставена датчик на прозорец ще издържи между 1 и 6 години, в зависимост от използването.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
grigor123
преди 6 години
Знаете ли кои са Алтерко? Имат договори с мобилните оператори за СМС услуги с добавена стойност. Те са така наречените измамници с СМС-и. Надписват сметките на нищо неподозиращи деца с СМС игри, в които те включват без да си искал. За да спреш играта е необходимо да изпращаш СМС на някакви номера с определен текст. Това едно дете не може да го направи и съответно сметката накрая на месеца е с едни 50 лв отгоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
pantaleev
преди 6 години
До колкото разбирам продават този модул за управление на контакти на цени от 49 евро. За тяхно нещастие, бърза проверка в ибей показва, че могат да се намерят подобни за 6 евро(7$). Предполагам за 10-15 евро може да си намериш същите подобни по качество. Интересно ми как мислят, че ще успеят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още