IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо братовчедът на Илон Мъск напуска Tesla?

Линдън Райв, който е съосновател на SolarCity, поема по нов път

15:07 | 16.05.17 г. 4
<p>
	Линдън Райв. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Линдън Райв. Снимка: Архив Ройтерс

Един от членовете на семейството на главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск напуска компанията, която произвежда електромобили, пише CNN.

Линдън Райв е братовчед на Мъск и един от двамата съоснователи на SolarCity, компанията за соларни панели, която Tesla придоби миналата година.

Райв, който е бивш главен изпълнителен директор на SolarCity, коментира пред Ройтерс, че иска да основе нова компания и да прекарва повече време със семейството си.

"Мога да предам щафетата на някого и да си дам възможността да направя нещо друго, което също така да има друго влияние“, коментира още той.

Райв създава SolarCity преди 11 години заедно с брат си Питър, който беше главен технологичен директор на компанията.

Акционерите одобриха придобиването на SolarCity от Tesla за 2,6 млрд. долара през ноември. Tesla заяви, че чрез него ще бъде създадена уникална енергийна компания, която може да зарежда с енергия както дома ви, така и вашата кола.

Tesla пожела успех на Райв в следващото му начинание, заявявайки, че той е „помогнал за насочването на Tesla към невероятно бъдеще“.

Райв създава първата си компания, когато е едва 17-годишен, сочи информация на уебсайта на SolarCity. Освен това той е основател на софтуерната фирма Everdream, която беше придобита от Dell през 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
ти си изключително прoст човечец :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
KPetkov
преди 6 години
Взе си парите и затова напуска. Братчедите, заедно с Мъск, са били едни от най-големите заемодатели на СоларСити. Успяха да преметнат инвеститорите в Тесла да купят една на практика фалирала компания, за да не загубят те.https://qz.com/713045/here-are-all-of-elon-musks-entanglements-with-solarcity/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още