IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Марешки е гласувал „против“ състава на новото правителство

„Воля“ ще подкрепи законопроекта за мажоритарен вот, заяви лидерът на партията

11:07 | 10.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Пресцентър &quot;Воля&quot;&nbsp;</em></p>

Снимка: Пресцентър "Воля" 

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки, който е и заместник-председател на Народното събрание, е уважил правото на най-голямата парламентарна партия да излъчи премиер, но е гласувал „против” състава на новото правителство заради участието на „Обединени патриоти” в него. Това обяви самият той в ефира на bTV.

„В Европа няма как да легитимираме националисти. От национализма до фашизма границата е малка – когато биеш хора по границата, това не е демокрация”, заяви той и разшифрова името на националистическото обединение като „Опитомени патриотари”.

„Патерица няма да бъдем на никого, ще бъдем прожектор на българския народ”, категоричен е Марешки.

Той обяви, че по-късно днес ще получи и разгласи документи за скандална сделка в община на ГЕРБ. Ставало въпрос за два еднакви участъка (вероятно пътни) в две различни общини, единият от които е струвал с 400 хил. лв. повече. 

Припомняме, че преди седмица прокуратурата поиска депутатския имунитет на Марешки заради двете дела срещу него – за изнудване на собственик на пицария и за побой над общинския съветник Костадин Костадинов. Заместник-председателят на парламента обаче е категоричен, че става дума за лъжесвидетелстване и обеща сам да се откаже от имунитета си.

„Няма побой, има хора, които търсят конфликт с известни хора, за да станат известни – това момче преди няколко години се кандидатира за кмет и търсеше сблъсък с мен. С какво е известно това момче – че се удари в шамара на Веселин Марешки!”, заяви още бизнесменът.

Той обяви, че партията му ще подкрепи законопроекта за мажоритарен вот. „Ще го направим заради вота на референдума.

Ще настояваме също да се приеме задължителното гласуване и намаляването на партийната субсидия. Пратих есемес на Слави, че ще му внесем законопроекта, но той не ми отговаря“, каза още Марешки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
QUANTUM
преди 6 години
Тези на снимката ли са му в Парламента? леле
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още