IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TAP издържа успешно първия хидротест

Газопроводът е спомогнал за откриването на 2,5 хил. работни места в Гърция

10:53 | 04.05.17 г. 1
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За успешен хидротест на вече изградените съоръжения по трасето на Трансадриатическия газопровод (TAP) съобщи проектната компания, която изгражда тръбите. Хидротестът е метод, с който се проверява сигурността на газопровода след като бъде изграден.

По време на това изпитание тръбите се пълнят с вода и налягането се увеличава над очакваното при работата на съоръжението. По този начин се проверява целостта и сигурността на сглобките на газопровода.

Тестът се извършва година след първата копка на газопровода, който е последното звено на Южния газов коридор в Европа. Дължината на трасето на гръцка територия е 550 км.

Към края на април 115 км от тръбите вече са свързани и заварени, а 134 км са положени в траншеите. До този момент са изградени 165 км от траншеите по пътя на газопровода, отчитат още от компанията. Проектът се движи по план - в началото на април положени и заварени бяха 97 км от тръбите

По проекта в Гърция са открити 2,5 хил. работни места, от които около 400 са за специалисти в областта на археологията. Това превръща газопровода в един от най-съществените за гръцката икономика проекти.

TAP е изключително важен и за Европа, защото ще допринесе за така желаната диверсификация на газовите потоци. По тръбите ще тече газ от находището „Шах Дениз II” в Каспийско море. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
Супер! Браво! И колко е приятно и леко на душата, че такива неща се случват около нас, а не у нас... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още