IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изчезнала документация е спряла търга за тунела на магистрала "Струма"

В АПИ са установили липсата на папка с техническо предложение на един от кандидатите в процедурата

16:26 | 06.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Причината Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) да прекрати процедурата за търга за изграждането на тунел "Железница" на магистрала "Струма" е изчезнала документация. Процедурата е прекратена с решение на директора на агенцията инж. Пирин Пенчев.

От документите за обществената поръчка липсва офертата на един от кандидатите, пише bTV. Мистериозно изчезналите документи представляват папка с техническото предложение на един от 17-те участници и правят невъзможно провеждането на търга.

Към момента, по сигнал на АПИ, се извършват процесуално-следствени действия, уточнява БНТ.

На 31 март изпълнителният директор на АПИ е забелязал, че липсва една от папките в обществената поръчка. Подава сигнал в полицията, след което в пътната агенция влизат служители на СДВР.

Важната документация се е съхранявала при изключителни мерки за сигурност в стая в агенцията. В нея се влиза само с магнитна карта и достъп имат само изпълнителният директор на АПИ и петимата членове на комисията на обществената поръчка.

Тунелът е част от отсечката Благоевград - Крупник. Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 1400 дни. Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

На въпрос дали ще се наложи ново проектиране и да се смени трасето на магистрала "Струма" служебният премиер Огнян Герджиков коментира, цитиран от БТА, че това не може да бъде приоритет на служебното правителство заради краткия времеви хоризонт, който има. По думите му този въпрос трябва да бъде решен от новия кабинет.

Бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова изрази възмущение от спирането на търга чрез пост в профила си във Facebook, където задава множество въпроси.

"Все въпроси, на които служебният министър Спас Попниколов и настоящето ръководство на АПИ дължат бърз и смислен отговор! Това ще бъдат и първите ми парламентарни въпроси към служебния министър Спас Попниколов в първия ми работен ден като народен представител в 44-то Народно събрание!", написа бившият министър, която се спряга и за следващ такъв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:00 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
boyanpa
преди 6 години
Ей! Кой е пуснал Филип Златанов в АПИ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още