Дисбалансите на българския пазар на труда още не намират решение

Инвеститорите губят интерес към България, не се въвеждат нови технологии, смята Мика Зайкова

0
 
9
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Мда, нормално като купчина експерти включително в министерствата се информират по отчетите на бюрата по труда и по вестник Работническо Дело. Истината е че нито работниците в индустията нито общите работници ще доведат до подем икономиката. Индустриалните предприятия не инвестират в образование и развитие. Те инвестират в тухли и метал. Машините са изцяло внос, а генерираните средства се изнасят преди облагане. С 2 думи пожелавам им успех в конкуренцията в китайските металурзи...
На другия полюс са средните фирми работещи за новата икономика. Инвестират в образование и квалификация, развиват технологии, продукти и работят на други пазари (което си е износ). Само че отговорните представители на властта още не са измислили как да им вземат някой подкуп и гледат да не ги забелязват.
Тук ще се съглася с misanthrope дано поне средното образУвание да е на ниво, че да имат децата избор...
0
 
19
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Топи се бе, нали за това си дошъл!
Ами как няма да се топим бе, като премиера е Би Ейч (по Радан Кънев), прокурора е Цаца Тум Цаца Там, финансов министър е черешар, президента е търнокоп, а следващия ще е Пищов, в КАТ поздравът е " И кво праим са?", и така нататък? Кой млад ще задържите, като аз вече съжалявам, че не се махнах от тук на младини и не зная дали няма да го направя на стари години? Как ще задържат сина ми, като съм му казал.. мисли сине, кандидатствай в чужбина, влез в тамошен университет, и не поглеждай назад! Тука НЯМА да стане по-добре! Някога аз си мислех, че ще стане и направих грешка, голяма грешка, ти не я повтаряй! Р. Овч. беше прав и аз вече разбрах, че ще си останем бедни, но не само.. също ще си останем прости, нагли, с найп-високата корупция, със съдебна система и МВР в които работят престъпниците. За добрия, честния, нормалния човек живот няма и няма да има, той ще е само обект на подигравка! За това заминавай и не поглеждай назад! А вие го задръжте, успех!