IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Популизмът и икономиките – едни вредни отношения

Онлайн курса по повод 15 години Investor.bg ще закрие главният редактор на финансовия сайт Бойчо Попов

07:57 | 29.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Популизмът и икономиките – едни вредни отношения

Мислехме, че 2014 г. беше годината на популизма в България. Оказа се, че сме грешали. През 2016 г. сме свидетели на популистически вълни не само у нас, но и в цяла Европа и в света. И пикът, поне засега, беше референдумът за Brexit във Великобритания.

Но има ли тясна връзка между популизъм и икономика? До какво води популизмът в икономиката и как може да се противопоставим?

На тези въпроси ще отговори главният редактор на Investor.bg и анализатор в Bloomberg TV Bulgaria в последната видеолекция от онлайн курса по повод 15-тата годишнина на водещия финансов сайт. Всеки може да изпрати въпроси на 15godini@investor.bg до 3 октомври.

Бойчо Попов започва журналистическата си кариера през 2000 г. във в. Wirtschaftsblatt. От години следи новините от българския и международните капиталови пазари. Страстта му обаче са новините от технологичните компании. Преди да се присъедини към екипа на Investor.bg, на който по-късно става и главен редактор, Бойчо Попов работи като редактор в специализирани икономически медии - BusinessWeek Bulgaria, Капитал и др. Носител е на журналистическа награда на Ирландското посолство „Джеймс Баучер“ заради приноса си в гражданската кампания срещу допускането на отглеждане на ГМО растения в България.

В онлайн курса по повод годишнината на Investor.bg се включиха 15 водещи и анализатори от бизнес канала Bloomberg TV Bulgaria с видеолекции по разнообразни икономически теми, в които споделиха опит от практиката в помощ на студентите. Всички лекции можете да гледате на http://www.investor.bg/15godini

Взаимодействието между Investor.bg и Bloomberg TV Bulgaria е част от дългосрочната стратегия на Investor Media Group да развива своите медийни платформи в пълна синергия, така че информацията да достига до всички зрители и потребители по най-удобния и лесен начин, по всяко време.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 3
SS-23
преди 7 години
Но има ли тясна връзка между популизъм и икономика? До какво води популизмът в икономиката и как може да се противопоставим?----Аз съм на мнение, че "популизъм" не съществува. Това на което казваме "популизъм" са чисто и просто нереализирани обещания и намерения.А остават нереализирани по две причини - или на обещалият не му стиска, или това което е обещал - изобщо не го е мислил. Обикновено на второ казваме "популизъм", т.е. обещаване на нещо, което в действителност не се мисли ... това обаче не е "популизъм". Популизъм е обещаване на нещо, което е неосъществимо... а има ли нещо, което да не е осъществимо !? Ами няма ... всичко е практически осъществимо ... всичко, но няма воля и/ или "топки" да се направи... и поради това, че не се прави, се казва , че е "популизъм" ...а реално всичко може да се направи, включително и "популистичното".п.п. Нима "Лихвата", т.е. безкрайното самовъзпроизвеждане на "от нищо - нещо", не е популизъм, чиято несъстоятелност вече окончателно лъсна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още