IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TV7, News7 и детският канал Super7 останаха без лицензи

В телевизиите не е имало новини, публицистика или нови продукции от месеци

16:46 | 13.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Facebook страницата на TV7</em></p>

Снимка: Facebook страницата на TV7

Съветът за електронни медии реши да отнеме лиценза на телевизиите TV7, News7 и детския канал Super7.

За това гласуваха четирима от общо петима членове на медийния регулатор, съобщиха БНР и Dnes.bg



Предложението бе направено от Бетина Жотева, a председателят на СЕМ  Мария Стоянова го защити.

"Нека да не забравяме, че нашата дейност е да осъществим възможност за една справедлива конкурентна среда в България и ние не можем да кажем, че в случая това е гарантирано при положение, че имаме един играч, който играе с реклами, които са нови, за сметка на съдържание, което пък е старо", каза Стоянова. 

Според нея това се правело на фона на други играчи на този малък и труден телевизионен пазар в България, които инвестират средства в нови програми, в нова продукция. 

В телевизиите не е имало новини, публицистика или нови продукции от месеци, като през цялото време се излъчват филми и стари предавания. По-голямата част от служителите напуснаха преди месеци. 

В края на юни 2014 г. ръководството на ТV7 и ББТ поиска от Софийския градски съд (СГС) откриване на производство по несъстоятелност съгласно разпоредбите на Търговския закон. . Преди това „Ноу фрейм медия България” поиска несъстоятелност на телевизиите заради задължения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 2
Церов
преди 7 години
Състоя ли се ЦИФРОВИЗАЦИЯТА ???От 10 канала останаха 4. С отнемането на лицензите се отнема и Демокрация. В над 60% процента от времето пред телевизора гледах Нюз 7 по-точно научно популярните филми. Удобство бе и многократното им повторение в различни часове. За да убиете няколко бълхи изгорихте юргана. Дерзайте! Няма да ме накарате да гледам политически пасквили и турски сериали.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още