IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шофьорите на камиони в Гърция ще бъдат глобявани, ако слязат от магистралите

Ако сумата от 1000 евро не се плати веднага, камионите ще бъдат спирани от движение

12:47 | 23.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

От днес в Гърция се налага глоба от 1 000 евро на всеки шофьор на камион, който не се движи по магистралата. Ако сумата не се плати веднага, камионите ще бъдат спирани от движение до заплащане на глобата в най-близкия банков офис, съобщи БНР.

До сериозните финансови санкции се стигна, защото наредбата за движение на тежкотоварни автомобили само по магистралата не се спазва. Шофьорите често ползват второстепенната пътна мрежа, за да не плащат пътни такси.

Резултатът е затруднен трафик на леките коли и риск за пътни произшествия. 

Разрешение за ползване на второстепенната пътна мрежа имат само тирове със специално предназначение и тези, които снабдяват населени места, до които достъпът е само по пътища извън магистралите.

Министерството на транспорта в Атина преди месец забрани движението на камиони извън магистралите с аргумента, че няма средства да поддържа второстепенните пътища, които се рушат от тежките камиони.

От днес пътната полиция в Гърция прилага стриктно наредбата и глобява тировете по пътищата извън магистралата въпреки протестите на транспортните фирми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Achtung
преди 7 години
В България да се въведе за всички транзитно преминаващи ТИР-ове, качване на жп платформа и така до границата, иначе глоба 1000 евро.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още