IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco съкращава 14 хил. служители?

Очаква се компанията да потвърди новината в близките седмици

09:33 | 17.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Cisco Systems съкращава около 14 хил. служители, което представлява близо 20% от световната работна сила на производителя на мрежово оборудване, разкриват източници, близки до компанията, цитирани от сайта CRN и Ройтерс.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания се очаква да обяви съкращенията през следващите няколко седмици, допълват източниците. Това се случва на фона на усилията ѝ да се насочи от хардуерните си корени към превръщането си в организация, фокусирана върху софтуера.

Освен Cisco две други големи софтуерни компании – Microsoft и HP Inc., също обявиха, че ще съкратят работни места през тази година.

През юли Microsoft разкри, че през следващите 12 месеца ще премахне 2850 позиции, което направи общо планираните съкращения 4700, или около 4% от работната ѝ сила.

През февруари HP Inc. обяви, че ще съкрати 3000 места до края на 2016 г.

Cisco, която имаше повече от 70 хил. служители към 30 април тази година, отказва да коментира въпроса.

Компанията инвестира в нови продукти, като софтуера за анализ на данни и базирани в облака инструменти за центрове за данни, за да се справи със забавящите се плащания от телекомите и компаниите в рамките на основния ѝ бизнес за производство на суичове и рутери. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
ivanrog
преди 7 години
Хора, престанете с тия въпросителни в заглавията! Толкова ли е трудно да напишеш нормално заглавие...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още