IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация София" е увеличила събираемостта на дългове до 80%

Три повече са споразуменията за разсрочване на задълженията спрямо миналата година

18:22 | 09.06.16 г. 1
"Топлофикация София" е увеличила събираемостта на дългове до 80%

Броят на съдебните дела, заведени от "Топлофикация София" от началото на годината, са около 2000. Събираемостта на дружеството се е увеличила до 80 на сто. Толкова са лоялните клиенти, които нямат задължения или са с най-много две просрочени сметки. Това коментира пред журналисти в Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ говорителят на топлофикационното дружество Елизабет Павлова, съобщава БТА.

По думите й топлофикацията е активизирала диалога с клиентите си и цели не завеждане на дела, а намиране на разумен баланс и сключване на споразумения за разсрочване на натрупаните задължения. 

Три повече са споразуменията за разсрочване на задълженията, сключени между "Топлофикация София" и клиентите на дружеството през тази година, в сравнение със същия период на миналата, каза още Павлова.

 От "Топлофикация София" коментираха още, че няма проблем с предстоящата ремонтна програма на дружеството. Ремонтната кампания започва на 15 юни в няколко столични общини, като графикът е публикуван в сайта на дружеството.

По повод исканата от омбудсмана отмяна на юрисконсултските такси за задлъжнелите клиенти на топлофикациите, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов каза, че има разпоредби, които трябва да бъдат преодолени, а вземането на прибързано решение означава, то да бъде атакувано в съда.

„Аз не по-малко от всеки български потребител на топлинна енергия, желая да не се повтарят случаи, при които потребител със задължение от 7 лева трябва да плати 700 лева при завършване на делото”, каза Иванов.

По думите му регулаторът ще направи всичко възможно и търси адекватно решение като се обръща към различни институции, които имат отношение към тези правни аспекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Kalista108
преди 7 години
Сега е редно и да се промени схемата с плащането за по-голямо удовлетворение на клиентите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още