IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ат. Тасев: Русия силно се нуждае от южното направление на газовия поток

Има ясни сигнали, че Москва се опитва да възобнови работата по газопровод по дъното на Черно море

10:37 | 20.05.16 г. 2
Ат. Тасев: Русия силно се нуждае от южното направление на газовия поток

Проектът „Южен поток“ ще бъде реализиран под една или друга форма, защото Русия се нуждае от южното направление на газовия поток. Този коментар направи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria енергийният експерт проф. Атанас Тасев.

Москва се нуждае от европейския газов пазар, който е най-голям и сигурен, защото „китайската карта“ не е сработила, посочи експертът.

Според него разширението на „Северен поток“ не решава проблемите на Русия с износа на газ, защото при реализацията му газоразпределителната мрежа ще бъде силно натоварена и ще бъдат необходими допълнителни инвестиции. 

Вече има и сигнали за възстановяване на плановете на Москва да изгради газопровод по дъното на Черно море, припомни експертът. Един от плановете е реализацията на „Кримски поток“ - през територията на полуострова, а тръбите отново ще стигнат до Варна.

Според Тасев конкурентни проекти като „Посейдон“ обаче са доста условни. За него и Трансадриатическия газопровод (TAP), на чието строителство беше дадено началото само преди дни, също „виси“ без изграждането на Трансанадолския газопровод. Притесненията на експерта са свързани с маршрута на трасето на TANAP – през Кюрдистан.

Какво коментира още Атанас Тасев за реализацията на TAP можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
DutyFree
преди 7 години
Русия силно се нуждаела от нещо си АХХААХХАХАХАХА ЕЙ МАМ,ИЦАТА ВИ И ЧЕРВЕН НЕКАДЪРНИЦИ !!!! НЯМАТЕ ОПРАВИЯ, ЗАЩО ЗАВЛЯКОХТЕ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ПО ДЪНОТО !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 11
Путко Мафани
преди 7 години
Леле леле видния "енергиен експерт" Тасев.Инвестор нивото ви е паднало много.Ей тоя капацитет разправяше преди година че зимата в цивилизованите страни си изключвали електропроводите да не се обледенявали......Повече коментар е излишен.Тасев е един *** не експерт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още