IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЧЕЗ влага 269 хил. лв. за присъединяването на нови клиенти през април

Компанията стартира нови 24 инвестиционни проекта за близо 760 хил. лв.

10:53 | 17.04.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
ЧЕЗ влага 269 хил. лв. за присъединяването на нови клиенти през април

През април ЧЕЗ Разпределение България АД ще присъедини нови 635 клиенти, за което операторът на най-голямата електроразпределителна мрежа в България ще вложи 269 хил. лв. Това предвиждат инвестиционните планове на компанията за месеца.

Ще започне и реализацията на нови 24 проекта на обща стойност от близо 760 хил. лв.

Над 592 хил. лв. ще бъдат инвестирани извън столицата. От тях 242 хил. лв. са заделени за реконструкция на мрежата.

Ремонтът на кабелната мрежа в град Дупница, например, ще струва 130 хил. лв., докато в Благоевград за същата дейност са заделени 77 хил. лв.

Дружеството, чиито книжа се тъгуват на Българската фондова борса, планира е ремонт и на въздушната мрежа в район Панчарево – в местността Враня-Лозен-Триъгълника, в който ЧЕЗ ще вложи 35 хил. лв.

За подобряване на качеството на напрежението в село Осоица, Софийска  област, ще бъде построен нов трафопост. За него са предвидени 50 хил. лв.

„Всеки лев, който получаваме на българския пазар, ние го връщаме на хората под формата на инвестиции за поддържане и развитие на мрежата и за подобряване на услугата за нашите над 2 млн. клиенти“, коментира изпълнителният директор на ЧЕЗ Разпределение България АД Петър Холаковски в съобщението, пратено до медиите.

От стъпването си на българския пазар до момента за поддържането и развитието на електроразпределителна мрежа в България дружеството, което е пето по размер на пазарната капитализация, е вложило 845 млн. лв.

От началото на годината акциите на ЧЕЗ Разпределение България АД оскъпват с 4,76% до 132 лв. за брой и 254,496 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Електрохолд Продажби АД(CEZE)

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
UzUrp470r
преди 7 години
Минималната такса за присъединяване на битови клиенти е 700лв, значи 635*700лв = 445500лв а те ще дадът два пъти по-малко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още