IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клуб Инвестор обръща поглед към проблемите на аутсорсинг индустрията у нас

Сред темите на събитието е как аутсорсинг бизнесът у нас може да продължи да расте и какво е нужно за тази цел

10:20 | 28.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

През миналата година България влезе в топ 3 на световните аутсорсинг дестинации, превръщайки се особено привлекателно място за чуждестранните компании. Как да запази ключовата си позиция, какви са предизвикателствата и тенденциите за развитието на сектора в цялата страна и в отделните региони – това са част от основните въпроси, които ще бъдат дискутирани в рамките на Клуб Инвестор на тема „Инвестиции за устойчив растеж в аутсорсинг сектора“.

Специално за събитието ще бъде проведено проучване в сектора, а резултатите от него ще бъдат представени в рамките на клуба, който ще се проведе на 25 април в Гранд Хотел София.

В рамките на клуба ще бъдат обсъдени стратегиите и методите на държавата и участниците в сектора за привличане и насърчаване на инвеститорите.

Сред акцентите ще бъдат и човешките ресурси. Ще разберем какви предизвикателства срещат компаниите в този план, нуждаят ли се от специални програми за преквалификация на кадрите, както и какви са данъците и разходите за всичко това. Образованието на младите кадри също ще попадне във фокуса на дискусиите.

Разбира се, няма да пропуснем ключовата тема за законовата рамка – какви са данъците и изискванията към компаниите и как държавата насърчава бизнеса в сферата на аутсорсинга. Ще очертаем основните тенденции в областта, както и какви са най-ключовите проблеми и рискове за представителите на индустрията.

Говорейки за проблеми, ще засегнем и този за развитието на отделните региони в България от гледна точка на аутсорсинга и какво е необходимо, за да се превърнат те в по-привлекателно място за инвеститорите.

Не на последно място ще дискутираме основните тенденции за развитие на сектора и прехода към услуги с по-високо качество.

В дискусията ще участват председателят на Борда на директорите и съосновател на Българска аутсорсинг асоциация Стефан Бумов, изпълнителният директор на „Адеко България” Георги Георгиев, управляващият директор на XAPT Solutions България Стели Димитрова, Ивайло Славов, изпълнителен директор на БУЛПРОС и Верка Петкова, мениджър "Офиси и логистични площи" в Colliers. 

Останалите участници в дискусията очаквайте скоро!

Модератор на дискусията ще бъде Дориана Ранкова от Bloomberg TV Bulgaria.

Клуб Инвестор се провежда с любезното съдействие на XAPT Solutions, Colliers International, Adecco, Bulpros, Aon Bulgaria.


Институционални партньори на Клуб Инвестор са Индустриален Холдинг България, Елана Финансов Холдинг, Българска аутсорсинг асоциация, SeeNews.

Регистрирайте се за събитието тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 7 години
колкото по малко дискутирате и колкото по малко се бърка държавата толкова по малко проблеми ще има този бизнес ....в момента той цъфти именно защото НЕ сте му обсъждали проблемите и НЕ сте се месили ... нека си остане така
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още