IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

G5 – ново начало за LG Electronics?

Корейците представиха не просто продължение на G серията си, а нова концепция

17:53 | 21.02.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: LG</p>

Снимка: LG

Корейският концерн за потребителска електроника LG Electronics представи в неделя в навечерието на Mobile World Congress своя нов флагман при смартфоните - LG G5.

Новият модел с Android не е продължение на G серията с предишните модели G3 и G4, а ново начало. Нещо, което корейците наричат "първият модулен смартфон".

Това показва дори само дизайнът на LG G5, но и специализираните аксесоари за смартфона, като очила за виртуална реалност, допълнителна камера, сменяща се батерия и др.

Флагманът ще е наличен скоро в търговската мрежа в цветовете сребристо, златисто, розово и черно-сиво. Дебелият между 7,7 до 8,6 мм апарат е само от метал, а тежестта на джаджата, която работи с Android 6 Marshmallow е 159 грама. По време на пресконференцията производителят не назова цена и дата на пускане в търговската мрежа.

LG G5 има 5,3 инчов Quad HD IPS екран с функцията Always On дисплей, която винаги показва часа и важна информация. Любопитното е, че за тази цел работи само 1/3 от дисплея, което изразходва по 0,8% от батерията на час. Функцията работи и дори, когато устройството е в т. нар. Quick Cover.

Чипът е Snapdragon 820, с 4 GB RAM, 32 GB вградена памет и microSD слот за до цели 2 TB карта. Батерията е 2800 mAh и поддържа Quick Charge 3.0. С модула Cam Plus обаче батерията става 4000 mAh. LG G5, за разлика от Samsung Galaxy S7 (Edge), предлага и USB-Typ-C.

И по отношение на камерите корейците се отличават от конкуренцията. На задния панел на LG G5 има цели два модула за камери. Помощната камера на апарата с  8 МР  резолюция е с обектив с обхват 135 градуса, а стандартна камера е с 16 МР. Предната камера е с 8 МР.

Въпреки слота за батерията и допълнителните аксесоари в най-дебелата си част LG G5 е широк 7,8 мм и тежи 160 грама.

Разнообразна гама от допълващи устройства

На събитието бе представен още търкалящият се дрон LG Rolling Bot, който служи за наблюдение на дома, камерата LG 360 Cam за 360-градусово видео с интеграция на Google Street View и очилата за виртуална реалност LG 360 VR със собствен дисплей, особено лек корпус (118 грама) и красив дизайн. Очилата се свързват с LG G5 чрез кабел, освен това поддържат заснетото 360-градусово видео с LG 360 Cam.

LG 360 VR

LG 360 VR са очила за виртуална реалност (VR), които могат да бъдат свързани с G5 чрез специален кабел и са ексклузивно съвместими с G5, за да направят възможно гледането на телевизия на 130-инчов екран от едва 2 метра разстояние. Те имат стилен дизайн, и са сгъваеми, така че потребителите могат лесно да ги носят със себе си и да гледат VR съдържание навсякъде и по всяко време. За разлика от други VR устройства, които изискват смартфоните да бъде поставени в устройството, LG 360 VR тежат само 118 грама и предоставят резолюция от 639 ppi, като са само с една трета по-тежки от конкурентните VR очила. Устройството е съвместимо с 360-градусови изображения и видеоклипове, заснети с LG 360 CAM, както и с цялото съдържание Google Cardboard.

LG 360 CAM

LG 360 CAM е компактна 360-градусова  камера, съставена от две 13-мегапикселови камери с ширина на заснемане 200 градуса. Батерията на камерата е 1,200mAh, вградената памет е 4GB и може да се допълва с microSD карта. LG 360 CAM може лесно да бъде свързана към LG G5, позволявайки на потребителите да създават висококачествено 360-градусово съдържание. LG 360 CAM записва 2K видео, а за  5,1 съраунд звука се грижат три микрофона, така че потребителите с лекота да създават висококачествена 360-градусово съдържание. Благодарение на партньорството с Google, изображенията, заснети с 360 CAM могат да бъдат качени в Google Street View и YouTube360, увеличавайки емоцията при споделянето на творческо съдържание с другите. Изображенията също могат да бъдат разгледани на LG 360 VR или други смартфони или устройствата, които поддържат 360-градусово съдържание.

LG Rolling Bot

LG Rolling Bot е кръгло допълващо устройство, което заснема изображения и видеоклипове със своята вградена 8-мегапикселова камера, търкаляйки се като топка. Много повече от просто играчка, LG Rolling Bot може да се използва като система за мониторинг на дома, наблюдаване на домашните любимци, както и за отдалечен контрол за съвместими домакински уреди. Чрез IP камера, която се свързва чрез Wi-Fi, потребителите могат от разстояние да наблюдават в реално време дома си.

LG Tone Platinum TM

LG TONE Platinum TM (модел HBS-1100), последният от серията TONE LG, са Bluetooth слушалки, които са отличени от Harman Kardon® Platinum за високото си качество на звука. С дизайн Balanced Armature за минимално изкривяване на звука, LG Tone PlatinumTM доставят изключително ясен и чист звук. Нещо повече, това са първите в света Bluetooth слушалки, оборудвани с aptX ™ HDcodec, които доставят 24-битово аудио без звукови загуби, несравнимо с това от други безжични устройства.

H3 от B & O PLAY

H3 от B & O PLAY са шумоизолиращи слушалки от най-висок клас, които са съвместими с висококачествения звук на LG Hi-Fi Plus с B & O PLAY. Проектирани за аудиофили, както и за всички, които наистина държат на качеството на звука в един смартфон, H3 от B & O PLAY работят с всички Android смартфони.

LG Smart Controller

LG Smart Controller позволява на потребителите лесно да контролират дронове. С LG Smart Controller, потребителите могат да гледат видео предаването от дрон на своя LG G5 в реално време и да контролират дрона благодарение на джойстика LG Smart Controller.

LG Friends Manager

Предлаган единствено за LG G5, Friends Manager е хъб приложение, което позволява на G5 да се свърже с LG Friends с минимални усилия. LG Friends Manager автоматично разпознава намиращите се наблизо LG Friends и се свързва бързо и лесно в три прости стъпки, като така елиминира на голяма част от неудобствата при свързването на устройства.

Повече - в галерията ни!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още