IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиротехническо шоу в нощен клуб в Букурещ отне живота на 27 души

Поне още 155 души са ранени и настанени в болница

09:09 | 31.10.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Двайсет и седем души са загинали при пожара, предизвикан от фойерверки, в нощен клуб в Букурещ, а 155-има са в болница, предаде Ройтерс, като цитира румънски правителствени източници.

Телевизионни кадри показаха полицаи и парамедици, опитващи се да свестят младежи, лежащи на паважа, на фона на сирените на пристигащите линейки.

На страницата на клуба във Фейсбук за снощното шоу пише, че ще включва пиротехнически ефекти. Хората се блъскаха, за да излязат от клуба, разказа за Ройтерс мъж, успял да избяга бос, загубил обувките си в мелето. Млада жена, изписана от болницата, с леки нараняваня, описа как клубът избухнал в пламъци. "За пет секунди целият таван гореше. В следващите три секунди ние се втурнахме към единствената врата", каза тя по телевизия Антена 3.

Ранените са настанени в 10 болници в града, каза заместник-министърът на вътрешните работи Раед Арафат.

Вицепремиерът Габриел Опря заяви, че разследване вече е в ход. Според медиите спешните служби пристигнали 11 минути след първия сигнал в 22,32 ч. местно време. Това е трагедия без прецедент и интервенция без прецедент, каза той. По думите му има пострадали с изгаряния, от вдишване на дим, или просто смачкани в мелето. Трудно е идентифицирането на много от жертвите.

Министерството на вътрешните работи е предоставило на разположение на семействата няколко телефонни номера, за да могат да се информират за близките си.

Опря, който е и министър на вътрешните работи, обяви, че свиква днес рано сутринта националната комисия за кризисни ситуации, в която са представени всички компетентни министерства и органи.

Страница във Фейсбук е създадена, за да насърчи румънците да дарят кръв, предаде Франс прес.

"Трагедия тази вечер в Букурещ. Засега има достатъчно кръв, но утре ще имаме нужда от всички вас", гласи текстът, който призовава столичани да дойдат рано сутринта в градския център за кръводаряване.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
alexx
преди 8 години
Румънското Индиго.В Мека пък бяха изпотъпкали над 1000 човека преди време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Бат Минко
преди 8 години
При поредната простотия 27 загинали.Тия хора ако имаха работа нямаше да висят по кръчмите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още