IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony сваля цените на PlayStation 4 в САЩ и Канада

Все още не е ясно дали и в Европа ще има подобно намаление

17:38 | 08.10.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Sony обяви в четвъртък, че ще намали цените на PlayStation 4 в САЩ и Канада в опит да укрепи допълнително продажбите на популярната конзола за видео игри, пише Wall Street Journal.

Новите цени, които ще влязат в сила в петък, са 349,99 долара в САЩ и 429,99 канадски долара (329,34 щатски долара) в Канада. В момента конзолите се продават съответно за 399,99 щатски долара и 449,99 канадски долара.

“Чрез свалянето на цената в този момент ние се стремим да наберем инерция преди празничния сезон в края на годината”, твърди говорителят на Sony Computer Entertainment, подразделението за видео игри на компанията.

Ходът идва, след като цената беше свалена с повече от 10% в Япония по-рано този месец. Говорителят твърди, че “за момента няма какво да се обявява” за плановете на Sony за Европа.

Sony вероятно ще обяви новите цени за Европа по време на събитие за игри в Париж, което ще се проведе по-късно този месец, твърди Ю Оказаки, анализатор на Nomura Securities.

Новата цена в САЩ ще съответства на тази на конкурентното устройство, създадено от Microsoft - Xbox One.

Андрю Хаус, ръководител на подразделението на Sony за видео игри, миналия месец заяви пред Wall Street Journal, че конзолата на Sony се представя по-добре от конкурента си, дори и без намаляне на цената. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vasildiavolo
преди 8 години
Разбирам, че не сте технологичен сайт, но поне да бяхте сложили снимка на джойстик от PS4, като става въпрос за него, не от PS3.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още