IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парадоксът на дигиталната ера

Хората в САЩ прекарват по-дълго време, ползвайки мобилни приложения, но уебсайтовете привличат повече потребители

15:24 | 27.09.15 г. 5
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Потребителите прекарват все повече време, използвайки мобилни приложения, но уебсайтовете привличат по-голяма аудитория. До това заключение достига comScore в своя най-нов доклад за използването на мобилните приложения в САЩ, цитиран от Wall Street Journal.

Данните от него показват, че Facebook и Google притежават осем от 10-те най-посещавани мобилни приложения в Съединените щати. Социалната мрежа Facebook води с близо 126 млн. уникални потребители през юни, твърдят от comScore. Близо половината от потребителите на Facebook, които са инсталирали приложението, твърдят, че то е сред най-ползваните от тях.

ComScore отбелязва, че в 62% от времето, което хората прекарват онлайн, те сърфират посредством мобилни телефони. Според компанията 44% от цялото време онлайн хората прекарват в ползване на мобилни приложения, в сравнение с 33% две години по-рано.

Потребителите на мобилни устройства прекарват повече от 70% от времето си, ползвайки мобилни приложения, което е повече от времето, което потребителите отделят за това през таблети и за работа с мобилни уебсайтове.

И все пак comScore откри, че аудиторията на мобилните уебсайтове е около два пъти и половина по-голяма, отколкото тази на мобилните приложения, и расте двойно по-бързо. Основната причина за това е по-лесното осъществяване на връзки и прехвърлянето към тях в мрежата.

Сред 10-те най-популярни мобилни приложения, само две не са притежавани от Facebook или Google – Pandora и Apple Music.

Основното приложение на Facebook има най-слаб растеж – 9%, отчасти защото вече е доста голямо.

Второто най-популярно приложение е услугата за видео споделяне на Google – YouTube. Тя се радва на 18% растеж до близо 99 млн. потребители през юни.

Трафикът към Facebook Messenger се е увеличил повече от два пъти според comScore. Facebook отдели Messenger в самостоятелно приложение миналата година и оттогава експериментира с редица функции, които позволяват на потребителите да пазаруват и да правят онлайн поръчки.

Хората на възраст между 18 и 34 години прекарват средно по два часа дневно, използвайки мобилни приложения за забавления и социални мрежи, което е повече от всяка друга възрастова група. Те прекарват почти 26 часа месечно във Facebook, 7 часа в Instagram, по 6 часа в Snapchat и Tumblr, както и 3,5 часа в Twitter.

Приложенията за транспортни услуги като Uber и Lyft също набират популярност, посочва още comScore. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 5 rate down comment 3
zaw12929
преди 8 години
Какъв Интернет в бежански лагери- където 80 % от мигрантите никога не са ходили на училище
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
zaw12929
преди 8 години
За дни или часове става въпрос: "Хората на възраст между 18 и 34 години прекарват средно по два дни дневно, използвайки мобилни приложения "
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 1
ABBA
преди 8 години
За справка на ***-лизаторите, онова удавено дете беше от кюрдски произход - умряло не без участието на Турската намеса в износа на демокрация!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
Colossus
преди 8 години
''Хората на възраст между 18 и 34 години прекарват средно по два дни дневно, използвайки мобилни приложения за забавления и социални мрежи'' По два дни дневно-по принцип е невъзможно за обикновените хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 4
studioaa
преди 8 години
За мен днес в Европа много по-странен и опасен е парадоксът на социалдемокрацията. Това система, при която хората нямат избор дали да участват или не. Така реално се получава абсурда, че всеки един член на обществото живее на гърба на всички останали без никакво значение дали е допринесъл с нещо за общото благо. Така пенсионери биват оставени да умрат от липса на пари за лечение или от студ през зимата, имоти са конфискувани от собствениците им, а друга страна сирийски бежанки раждат без такси в болниците и държавата харчи милиони за да храни, лекува и образова бежанците безплатно, докато 2/3 от българите и огромна част от европейците живеят в мизерия и на места 50% от младите хора между 18-30 години без работа. Като за капак медииите не смеят за говорят за това и ни заливат с картинки за умрели деца по турските плажове, опитвайки се да ни изнудват да приемем всички "нуждаещи се".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още