IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В американския град Балтимор е обявено извънредно положение

Арестувани са над 200 души, а 15 полицаи са ранени след безредиците заради смъртта на чернокож в ареста

19:42 | 28.04.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изпепелени автомобили, изпочупени витрини, разграбени магазини. Така изглежда американският град Балтимор след избухналите сблъсъци между чернокожи младежи и представители на органите на реда заради смъртта на чернокож в ареста.

Арестувани са над 200 души. 15 полицаи са ранени, шестима от които са в тежко състояние, предава CNN. Горят 19 сгради и 144 леки автомобила, съобщава Ройтерс.

Губернаторът на щата Мериленд Лари Хоган обяви извънредно положение и активира Националната гвардия заради избухналите безредици.

Във вторник сутринта в града бяха разположени над 500 членове на американската Национална гвардия, като се очакват в следващите часове да пристигнат още стотици други.

Кметът на Балтимор въведе полицейски час и изрази разочарованието си от сблъсъците и обвини малка група провокатори, пише Bulgaria On Air.

„Получихме достоверна информация, че няколко местни престъпни групировки са се обединили. Целта им е да извадят от строя местната полиция", се казва в разпространено съобщение на полицейския департамент в Балтимор.

Безредиците започнаха няколко часа след погребението на Фреди Грей. 25-годишният чернокож младеж почина на 19 април. Той беше в кома след като беше ранен в полицейски арест, където бил оставен по обвинения в притежаване на оръжие.

Аутопсията показала, че смъртта е настъпила вследствие на травма на гръбначния мозък. Заподозрени са шестима полицаи.

Вижте повече във видеото на Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

18
rate up comment 13 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
Чекай от умрел писмо! Ще траят като пръднАли, щото от една година ни разбиват с картини на предстоящите бунтове в Русия!То погледни и какво нездраво мълчание, какво демо-неучастие в темата от редовните оракули - четци на бъдещето и аналлизатори и облизатори на световните дела. Какво да пишат сега ***, моторетки, коне, кобили и останалата форумна капиталистическа меласа... хаха. Кви бунтове, къв Балтимор, къв Фъргюсън?! "Нема такъв дзвер!", рекъл Вуте пред клетката на жирафа... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 13 rate down comment 1
kalendar
преди 8 години
що се ограничаваш само с американските? Амнести интернешънъл например е със седалище Лондон. Пък и тук имаме доста блогъри-те няма ли да напишат нещо в подкрепа на справедливият народен гняв?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 14 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
Къде са представителите на американските НПО-та да се изкажат компетентно за правата на човека и ***? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 12 rate down comment 2
kalendar
преди 8 години
Елена Поптодорова(нашият посланик в САЩ) не знам що се пофлянква..отдавам го на традиционната флегматичност на българският чиновник. Трябва да излезе с декларация в подкрепа на протестиращите, защитавайки техните права. В своята същност това в САЩ не се различава много от това в БГ преди година-две.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 17 rate down comment 4
julian12
преди 8 години
Никъде нищо не се чува, говори, публикува. За ТВ кадри изобщо не може и дума да става. После някои хора ще ми обясняват, кой какви стандарти налагал...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 47 rate down comment 9
Forester
преди 8 години
Редно е да поздравим Инвестор-а за смелостта да публикува информация за събитията в Балтиомор, макар и със закъснение от 24 часа! Явно разрешението се е бавило много!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 30 rate down comment 6
Forex Master
преди 8 години
Мзетка, не се помотавай ами веднага пиши на Виктория Нуланд да ходи в Балтимор и да раздава курабийки на протестиращите и на полицаите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 5 rate down comment 5
Сините камъни
преди 8 години
https://***.youtube.com/watch?v=akVBPq6BOR4BREAKING NEWS UPDATE: LIVE FROM BALTIMORE!!! PROTEST
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 6 rate down comment 10
MZ/X
преди 8 години
Искам да съм ***, *** в Алабама.***, ***, *** в щата Алабама.Само че не мога - беше бяла мама,татко гузно каза: "Във рода ни няма..." Бяло, бяло семе в костите ми дреме -в героично време, в братята по племе.Щур късмет извадих - беличка държава,беличка държава, звездочела врява. Все за своя сметка пях и пих - улисан.И по цели нощи питах: Чий съм? Чий съм?Ваш съм, думи нямам - негърчето, детотъжно ви намига денем през пердето. Черната овчица в ангелското стадо -лани от небето паднах. Още падам.Ще се разпилеят белите ми кости -няма го злодеят. А народът пости. От небето тъмно капеха звездите.Взираха се в гладни, взираха се в сити.И от черна завист пукаха сърцата -Толкова сърцата, толкова позната. Паметник не искам от Карарски мрамор.Искам да съм *** в щата Алабама.С белната усмивка щедро да ви лъжа:Колко съм нещастен, колко съм ви длъжен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 17 rate down comment 12
Сините камъни
преди 8 години
Америка е пример за върха на социалното неравенство!Да си на помощи цял живот не е живот!Да не са слепи чернокожите?В тях има вътрешна интелигентност и доброта, но предизвикаш ли ги, трудно се спират!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още