IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В американския град Балтимор е обявено извънредно положение

Арестувани са над 200 души, а 15 полицаи са ранени след безредиците заради смъртта на чернокож в ареста

19:42 | 28.04.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Изпепелени автомобили, изпочупени витрини, разграбени магазини. Така изглежда американският град Балтимор след избухналите сблъсъци между чернокожи младежи и представители на органите на реда заради смъртта на чернокож в ареста.

Арестувани са над 200 души. 15 полицаи са ранени, шестима от които са в тежко състояние, предава CNN. Горят 19 сгради и 144 леки автомобила, съобщава Ройтерс.

Губернаторът на щата Мериленд Лари Хоган обяви извънредно положение и активира Националната гвардия заради избухналите безредици.

Във вторник сутринта в града бяха разположени над 500 членове на американската Национална гвардия, като се очакват в следващите часове да пристигнат още стотици други.

Кметът на Балтимор въведе полицейски час и изрази разочарованието си от сблъсъците и обвини малка група провокатори, пише Bulgaria On Air.

„Получихме достоверна информация, че няколко местни престъпни групировки са се обединили. Целта им е да извадят от строя местната полиция", се казва в разпространено съобщение на полицейския департамент в Балтимор.

Безредиците започнаха няколко часа след погребението на Фреди Грей. 25-годишният чернокож младеж почина на 19 април. Той беше в кома след като беше ранен в полицейски арест, където бил оставен по обвинения в притежаване на оръжие.

Аутопсията показала, че смъртта е настъпила вследствие на травма на гръбначния мозък. Заподозрени са шестима полицаи.

Вижте повече във видеото на Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

28
rate up comment 5 rate down comment 5
honaniga
преди 8 години
Ама и двамата отплетохте. Да ги оплачеш горките балтиморски наркодилъри. Ще се включа в същия дух.Това е истината. Човека е бил колекционер на оръжие. Иначе, защо ще притежава нерегистрирано оръжие. Бил е от онези колекционери като филателистите които с треперещи ръце държащи пинцетка са поставяли поредния си шедьовър в класьора. От време на време тези колекционери са се заигравали с колекциите си и са си разменяли с други колекционери. Хоби бе. Какво да ги правиш. Страст. Та този човек тъкмо тръгнал за размяна. Полицаите го спрели за проверка ей така щото им скимнало и в полицията го напердашили ей така за кеф и станала белята
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 7 rate down comment 1
kalendar
преди 8 години
сиреч-като протестиращите в София къртеха павета и замеряха автобуси трябваше жандармерията да ги подкара по твоята логика-направи с бойните патрони. Или нещо не съм те разбрал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 11 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 8 години
И кво щеше да остане от Мейданя в Киев, ако Януковеч беше действал по твоя начин, или казано направо - по американски?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 4 rate down comment 5
honaniga
преди 8 години
Брех, много хуманитарни станахте. Аз съм за , влезе ли ми някой в дома с цел грабеж, посегнеш ли на полицай и не се подчиняваш да се застреля като куче. Следващите ще се замислят. В Балтимор протестират искащите и неможещите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 12 rate down comment 1
П Незнайко
преди 8 години
Който сее ветрове жъне бури !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 6 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Представих си го, сега ще звънна на Путин да го реализира. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 6 rate down comment 3
nocalled
преди 8 години
често попадам в нета на видеа и снимки как амеркиамската полиция стреля в невъоръжени хора, предимно черни. пропаганда и т.н ще кажат някои...но факта, че тия *** в униформи никак не се замислят преди да извадят пищова и да гръмнат смъртоносно човек говори за инструктаж за действие в случаи като този. защо ли ги инструктират така?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 27 rate down comment 5
tisia
преди 8 години
...Дайте сега да си представим следната ситуация. Руският посланик в САЩ отива в Балтимор и казва, че стои зад революцията на достойнството на местното население и, че е време автократичният, мракобесен и олигархичен режим на Обама да си ходи. След това някой записва разговор между посланика и Сергей Лавров, в което Сергей Лавров казва - "*** EU" и споделя, че Памела Андерсън е кандидатът за губернатор на Мериленд, който Русия ще подкрепи. След това шефът на ФСБ прави посещение на размирниците и казва, че тяхната борба е и негова борба. Междувременно бунтовниците гласуват да бутнат паметниците на Джордж Вашингтон и да кръстят улица "Балтиморската сотня" - на първите сто, които са разбили магазин и са гепили телевизор. Нима това, което ви описвам не е истинска евроатлантическа демокрация? Alexander Simov
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
Между другото за последната седмица долара, Nasdaq Futures и S&P 500 Futures нещо взеха вкупом чувствително да потъват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 11 rate down comment 1
bgMan
преди 8 години
От много години съм слушал за тези проблеми там от колеги дето имигрираха да живеят и работят в САЩ през 90-те.Това напрежение се трупа повече от 30 години и последните години просто експлодира. Гледайте какво се случва в САЩ и мислете за България и етническите взаимоотношения между българи-турци-роми.Миналата година колега, който беше по работа в ЮАР разказа за подобните проблеми и там, даже положението в ЮАР е много по-тежко но има някакъв мораториум по медиите затова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още