1 млрд. лева ще спести НЕК от новите договори с американските централи

Държавната компания ще търси банков заем, за да покрие задълженията си към двата ТЕЦ-а, обясни енергийният министър

   1| 2| 3    
1
 
6
 
21
преди 5 години
Няма профилна снимка
Хипер наглост - човека, който ни продава ток на двойно по-високи от пазарните цени, говори как евтиния ток щял да ни помогне да станем Швейцария на Балканите...
0
 
8
 
20
Макс до: needtoknowmore
преди 5 години
Довършвам си мисълта, има смесване на финансови инструменти. както при козметиката АВОН, която се разпространява с директен маркетинг. Имаме паричен поток от козметичен продукт и паричен поток от Понци схема, който използва финансовата инфраструктура на козметиката, както и се прикрива от благородната идея за продажба на козметиканея. В случая с ПиндоТецовете нещата са малко по-сложни, защото паричните потоци са във времето
0
 
14
 
19
преди 5 години
Няма профилна снимка
Нещо което заслужава вниманието:

"НЕК трябваше да плаща ГОДИШНО на AES 328 млн. лева, а сега ще плати 283 млн. лева. За КонтурГлобал сумите се променят от 283 млн. лева на 235 млн. лева ГОДИШНО"

КАКВО ПЛАЩА НЕК - договорена или произведена енергия?

ОКОЗВА СЕ, ЧЕ ДОГОВОРЕНАТА, А НЕ ПОТРЕБЕНАТА!

Така е не само само с "американските" ТЕЦ-ве, така е и с ВЕИ - та.

Как ви се струва тази ПИРАМИДАЛНА СХЕМА в която ни вкарва НЕК - реално ПОТРЕБЕНАТА енергия е 4000 МВт, а плащаме ДОГОВОРЕНАТА енергия от 10000 МВт. ?!

Това, че заемите на ТЕЦ-те към БАНКИТЕ кредитори по които досега НЕК беше гарант, се прехвърлят като ДЪЛГ на ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА КОМПАНИЯ е въпрос който вече коментирах.

Е КАК ДА ИМА ИКОНОМИКА , КАК ДА ЦЪФНЕ ДЪРЖАВАТА НИ С ТЕЗИ ФИНАНСОВИ И ЕНЕРГИЙНИ ПИРАМИДИ В КОИТО НИ ВКАРВА НЯКАКВА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА!

Има ли ДЪРЖАВА, има ли ПРОКУРАТУРА, къде е ДАНС?
3
 
7
 
18
Макс до: needtoknowmore
преди 5 години
Задачката е за батковци, добави в сметките, че вземането на пиндосите е практически несъбираемо, което се ликвидира със заем до юни месец от Пиндобанката. Задължението към банката няма или надали ще се изплаща, а ще вкара НЕК и БЕХ в дългова кабала. Мислиш ли че промяната на кредитора, облекчава длъжника. В 99% от случаите, НЕ. Тука добавяме следните подправки в анализа, кредитен таван, общо събрание на кредиторите, предоговаряне и реструктуриране на кредити и най-накрая черешката на тортата е ДЪЛГ срещу СОБСТВЕНОСТ. Дълга е средство, а целта е собствеността на стратегическите енергийни дружества на държавата. Слаб 2. Бегай да четеш
4
 
7
 
17
преди 5 години
Моите извинения но новината е обработена и поднесена като за заводски стенвестник от времето на социализЪМА. Този договор е копи пейст от колониалните времена.Икономически сайт не следва да се преструва така очевидно и да представя 14 процентно намаление на това престъпление като успех. Добре е че централите "категорично са съгласни да останат".Слава тебе господи.Не ме трийте - ще ви наклеветя на н.п. г-жа Марси.А тя е строга...
1
 
9
 
16
преди 5 години
Няма профилна снимка
За AES намалението ще бъде в рамките на 14 на сто, а за другата централа - със 17%, поясни Петкова (не е ясно защо министърът сумира по този начин отстъпките по два отделни договора с отделни контрагенти, бел. ред.).

Защото манипулира елементарно, затова. Да публикуват анекса, да видим какво са подписали, защото не вярвам инвеститорите да са такива алтруисти, че да хвърлят 1 млрд просто така.
2
 
2
 
15
преди 5 години
Depeche Mode - Everything Counts
http://www.vbox7.com/play:52c61fff
1
 
3
 
14
hevito666 до: крас
преди 5 години
Няма профилна снимка
...що да го занимаваме човечеца с нашите тъпотии ..... , е там *** от село Блатино да вземе да обясни нещата - той ги разбира ...!!!
Поздрави !!!
7
 
15
 
13
преди 5 години
Няма профилна снимка
Когато говорим за тези "американски" ТЕЦ-ве трябва да вземем предвид сключеният от цариста МИЛКО КОВАЧЕВ договор за ОСОБЕН ЗАЛОГ по смисъла на който НЕК се превръща в гарант по теглен от собствениците на двага ТЕЦА заем към ЧЕТИРИ АМЕРИКАНСКИ БАНКИ!

Не е важно дали ТЕЦ-1 или ТЕЦ -2 работят

ВАЖНО Е НЕК ДА ОБСЛУЖВА ЗАЕМА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ КЪМ ЧЕТИРИТЕ БАНКИ, КОЙТО БЕШЕ В РАЗМЕР НА 9 МИЛИАРДА ЕВРО!!!

Всъшност струват ли ремонтите и строителството на тези два ТЕЦ-а сумата от 9 млрд. € ?! ЕДВА ЛИ!

КОЛКО Е ПЛАТИЛА НЕК НА АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ И ОЩЕ КОЛКО И ОСТАВА ДА ПЛАТИ МОЖЕ ДА НИ КАЖЕ ДЖЕЙКЪБ МЕНАХЕМ, КОЙТО С ФИРМАТА СИ "3-СИ" СТОИ В ОСНОВАТА НА ТАЗИ БАНКОВА ИЗМАМА!

Сега тази *** министърка смятаща по особен начин процентите ще подпише един нов договор с ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ БАНКИ с който НЕК вместо ГАРАНТ ще се превърне директно в ДЛЪЖНИК НА БАНКИТЕ!

С две думи - ВСТЪПИХМЕ В ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ДЛЪЖНИКА, и пак ще плащаме на г-н МЕНАХЕМ не ПРОИЗВЕДЕНА, а ДОГОВОРЕНАТА енергия!
7
 
16
 
12
преди 5 години
Няма профилна снимка
"поясни Петкова (не е ясно защо министърът сумира по този начин отстъпките по два отделни договора с отделни контрагенти...)"
Ами защото министъра е прост и е свикнал това да не прави впечатление на избирателите му...
   1| 2| 3