IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ: В определена степен правителството се справи с политическата нестабилност

Синдикатите са готови на отстъпки в името на пенсионната система, коментира президентът на синдикалната организация Пламен Димитров

20:22 | 16.02.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
КНСБ: В определена степен правителството се справи с политическата нестабилност

Правителството се справи в определена степен с политическата нестабилност, а премиерът Бойко Борисов се научи да управлява. Това заяви пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров като оценка на първите 100 дни от управлението на кабинета, предава Dnes.bg.

„Нашата оценка по-скоро е оптимистична към момента и по-скоро е добра“, посочи той.

„Министър-председателят Бойко Борисов действа по много по-мъдър начин, отколкото действаше при предишното управление. Сякаш в момента се е научил да управлява и то доста сложно, с много вътрешни напрежения, които успява да овладява“, отбеляза президентът на КНСБ.

По думите му държавата е по-малко зле, отколкото беше преди три месеца - като политическа стабилност, финансова стабилност и като намерение и надежда, че може да има някакво управление у нас.

„Тази сложна коалиция започна по някакъв начин да работи, не казвам, че е по най-добрия“, коментира Димитров. Според него здравният министър работи по най-лошия начин. Като добър пример Димитров определи разрешаването на проблема с БДЖ.

„За мен са решаващи три неща, които ще станат през следващите месеци - ще се намери ли решение за пенсионната система и как ще продължи реформата там, дали ще се сложат на масата намерения за нова икономическа и индустриална политика и дали политиката по доходите ще бъде изведена напред в тази необходимост, която икономиката позволява“, каза Димитров.

В момента икономиката позволява по-високи доходи, но затова трябват политическа воля, посочи той.

Синдикатите са готови на отстъпки в името на пенсионната система, коментира Пламен Димитров в предаването „Лице в лице“ по bTV. Той каза, че е крайно време правителство, работодатели и синдикати да решат какви ще бъдат реформите, като припомни, че дебатите продължават до края на март.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Сините камъни
преди 9 години
Аха, шеста степен по Рихтер!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
fortiss
преди 9 години
Тук нещо се е случило за тази промяна !!! Какви отстъпки, в името на каква пенсионна система???? Пенсионерите - и те ли имат синдикати, че този се меси и там?????Да видим какво са му казали на този!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още