IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дания ще втвърди политиката си към имигрантите

Не се наблюдава интегриране на имигрантите към датското общество, констатира премиерът Хеле Торнинг-Шмит

10:10 | 02.01.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дания ще втвърди политиката си към имигрантите

През новата 2015 година правителството на Дания ще втвърди политиката си към имигрантите. Това обеща в новогодишното си послание министър-председателката на Дания Хеле Торнинг-Шмит, цитирана от ТАСС.

Според премиера на Дания не се наблюдава интегриране на имигрантите към датското общество, а твърде много от тях получават социални помощи. 

"Бежанците в Дания трябва да работят, а не да стават клиенти", подчерта ръководителката на правителството.

Торнинг-Шмит съобщи, че ще бъдат намалени възможностите за събиране на семейства и ще се въведат по-строги правила за  предоставяне на убежище.

Тя добави, че правителството ще направи нови предложения за увеличаване на икономическия растеж и се изказа в подкрепа на подобряването на системата на изплащане на помощи за безработица.

Според местни наблюдатели датската министър-председателка подготвя почвата за произвеждане на предсрочни парламентарни избори. Според анализатора Ханс Енгел те ще се състоят през май, стига управляващата коалиция да е с достатъчно висок рейтинг. Редовните избори в Дания трябва да се произведат до септември т.г., отбелязва ТАСС.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 2
StefanL
преди 9 години
Дания Германи Франция искат да втърдят политиката си към имигрантите а нас ни учат как да си разграждаме оградата на границата и как да ги интегрираме? За тях твърда плоитика към имиграндите за нас мека , за тях Северн поток за нас без поток, за тях помощи при наводнения за нас няма еееее господа за какво ни е тоя еврогеиски хомосексуален педераски съюз????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още