IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите за правителство ще продължат и през нощта

Патриотите искали да видят окончателния вариант на програмната декларация

20:50 | 05.11.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Преговорите за правителство ще продължат и през нощта

Преговорите за съдбата на бъдещото правителство са напът да прераснат в нощни. Това стана ясно на шестия час от консултациите между четирите партии, които водят разговори за формиране на кабинет и на мнозинство зад него.

Малко след 19 часа представителите на Патриотичния фронт и на АБВ станаха от масата на преговорите с ГЕРБ и РБ.

Ивайло Калфин напусна и обяви, че АБВ започва заседание на Изпълнителния си съвет. Форумът трябва да бъде запознат с хода на преговорите. „По голяма част от текстовете в програмата има голям напредък“, каза шефът на групата на АБВ. Той обясни, че преговорите не са приключили и по-късно тази вечер те ще продължат. Калфин отново отказа да коментира въпроса дали ще стане министър. „Този въпрос не е обсъждан“, каза той.

Шефът на групата на АБВ за пореден път обясни, че партията няма да влиза в коалиция с ГЕРБ и РБ, а ако подкрепят кабинета, то ще е само чрез подкрепа за програмата.

От думите на Калфин стана ясно и, че Патриотите искат да видят отново окончателния вариант на декларацията преди да я одобрят.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
stasi666
преди 9 години
Програмните декларации са хубаво нещо,но какво се напъват като нито едно правителство не изпълнило и 20 % от тях,а тази трябва да е с 5 основни реформи и ако не са факт до пролетта да си подават оставката.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още