Обсъжда се диференцирана минимална възраст за пенсия в специалните ведомства

Ако се стигне до въвеждането на възраст, тя ще е различна според спецификата на длъжността, каза Йордан Христосков

0
 
12
 
6
Miraka до: Godo
преди 5 години
Няма профилна снимка
Човек, прочетох ти няколко мнения и първо - не разбирам защо винаги пишеш с главни букви. Това е признак на неграмотност онлайн. Както и да е..

Според мен трудовия пазар не трябва да се изкривява с ранни пенсии и т.н.. Ако действително няма желаещи за работа във ведомствата при премахване на ранното пенсиониране, нека им се вдигнат заплатите (които и сега не са малки). И без това и пенсиите и заплатите им се плащат от данъкоплатеца. Какъв е смисъла от такова изкривяване на системата като се прилага ранното пенсиониране като стимул.

Друг е въпроса, че 90% от МВР/МО служителите могат спокойно да си работят до старини без това да им пречи на и без това лежерната служба.
8
 
1
 
5
преди 5 години
Няма профилна снимка
И ПАК ДЪРЖАВАТА СЛЕД 1945 ГОДИНА ДАДЕ ПЕНСИИ НА ВСИЧКИ. А ВЪВ ФОНДОВЕТЕ САМО 100 000 ЧОВЕКА ИМАХА 100 000 ДОЛАРА ОБЩО. Eто защо полицаи и армия получават ранни пенсии.. ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ОЩЕ ДОКАТО СА МЛАДИ А НЕ КАТО СТАРЦИ. И ТОГАВА КОЙ ЩЕ СТАНЕ ТАКЪВ, БЕЗ РАННА ПЕНСИЯ, АМИ АКО ОСТАНЕ НА УЛИЦАТА СЛЕД 20 Г., А Е ВЛОЖИЛ В ТОВА ДА Е ПОЛИЦАЙ ИЛИ ВОЕНЕН - КОЕТО МУ ГАРАНТИРА КРАТКА КАРИЕРА, И ТОГАВА ЗАЩО ДА ВЛАГА В КРАТКА КАРИЕРА СЛЕД КОЯТО ЩЕ Е НА УЛИЦАТА. ТАКА САМО СВРЪХ ИЗПАДНАЛИ ЩЕ БЪДАТ ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ, И ТО ЩЕ МИСЛЯТ ЗА СЛЕД ТОВА, ДОРИ КАТО НЯМА ДА ВЛАГАТ ВСИЧКО В ПРОФЕСИЯТА.
4
 
2
 
4
преди 5 години
Няма профилна снимка
Предлагам 1 000 000 пенсионери, да пратим в Куба. Те ще предоставят по 2 милиарда долара на икономиката им. 200 долара на месец дали ще стигнат на пенсионер, медицината е безплатна. Но и безработните българи да пратим, на които роднини пращат пари от гастарбайтерство. Сега десните недоразумения мислят че пенсионерите ядат парите. Не.. - Ще ги ядат ако живеят в чужбина и ги харчат в чужбина. ТОГАВА ТЕХНИТЕ ПАРИ НА ИСТИНА ЩЕ БЪДАТ ИЗГУБЕНИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА!!! Така обаче става с парите на бизнеса, чрез офшорки и харч в чужбина. ЕТО, ДАДОХ ВИ НАЙ ГОЛЯМОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ДЕСНИТЕ СА НЕСПАСЯЕМИ ЛЪЖЦИ И ГНИЛОЧ. ПОТРЕБЛЕНИЕТО ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ЗА ИКОНОМИКАТА, ДА НАКАРАМЕ ХОРАТА ДА НЕ ХАРЧАТ В БЪЛГАРИЯ, ДА ХОДЯТ В ГЪРЦИЯ. https://www.google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gnp_mktp_pp_cd&idim=country:BGR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%BD%D0%BF#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_pp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:CUB&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false
1
 
14
 
3
преди 5 години
Няма профилна снимка
за всички пенсионирали се преди 60г, независимо дали са жени или мъже няма какво да спорим, те просто са ***, особенно безбройните "инвалидни" пенсий. Но да се сравняват бившите пенсионирани по на 40г милиционери със това как да се вдига възрастта на миньори и химици над 60 е направо цинизъм. Да не говорим че бившите татови балерини май се пенсионираха на 30г, преди пилотите даже. Това е извратеното в пенсионната система и това я деформира. 65г за българи е направо напечатан некролог, но 40-45г за военни и полицаи е направо извращение
2
 
11
 
2
преди 5 години
Няма профилна снимка
Онзи ден слушам двама чичковци към 60така си говорят зад мен.
Хващам разговора от точка, в която единия казва
- Е ти рано си се пенсионирал
- Еми на 40 :O
- E как на 40 бе?
- Еми няма възраст. 20 години служба и се пенсионираш. И добра пенсия зимах - 480 лева (:O:O (на онова време, 250 лева беше добра... ЗАПЛАТА))
ама дойде Костов и измислиха некъв коефициент и ми стана 208. Е глей от 480 на 208. Тва само у България го има
---
Оставям изводите на вас
7
 
10
 
1
преди 5 години
Няма профилна снимка
Ами как няма да го тушира това напрежение, като полицаи и военни са готови направо да го гръмнат и изобщо се учудвам че още е жив....а виж за миньори, химици и др. там положението е такова че може да се размине с една псувня и да ги пенсионира и по на 70г. Човекът просто опитва почвата, както му е поръчано, но рискува да го отнесе за мръсната работа за която се е продал, щото напрежението е огромно, знаят се виновните за опразването на НОЙ и никакво вдигане на възраста дори и до 100г няма да напълни НОЙ. КТБ, тока и НОЙ са работа за камикадзета.